
Και από μέλη της Ασφάλειας οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα
Οι συλλήψεις των οφειλετών του Δημοσίου θα πραγματοποιούνται πλέον και από τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, προκειμένου να απεμπλακεί η Οικονομική Αστυνομία και να μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες, σύμφωνα με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Οι συλλήψεις των οφειλετών του Δημοσίου θα πραγματοποιούνται πλέον και από τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, προκειμένου να απεμπλακεί η Οικονομική Αστυνομία και να μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες κ.λπ.
Η εντολή αυτή δόθηκε εγγράφως από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή στους οικονομικούς Εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Διευκρινίζεται ότι οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης συλλήψεων.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαρτίου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος είχε επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και του είχε θέσει το ζήτημα της αδυναμίας συλλήψεων από την Οικονομική Αστυνομία.
Ειδικότερα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις συλλήψεις που πραγματοποιούν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Και αυτό γιατί έχει μικρό αριθμό προσωπικού, ενώ οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα συνεχώς αυξάνονται.
Παράλληλα, είχε επισημάνει ο κ. Παπαγιαννόπουλος ότι βασική απασχόληση της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η έρευνα και όχι οι συλλήψεις. Επιπρόσθετα, η Οικονομική Αστυνομίας δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορεί να προβαίνει σε συλλήψεις με αποτέλεσμα άνδρες της να φεύγουν από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μυστικό για μακροζωία «κρύβεται» στους γλουτούς;
- Υποκλοπές: Τα επίμονα ερωτήματα που επαναλαμβάνονται προς τον Άρειο Πάγο και η ώρα των ευθυνών
- Ευρώπη: Σκέψεις να ανοίξουν οι κάνουλες των αποθεμάτων καυσίμων – Το πλάνο της ΕΕ και ο κομβικός Ιούνιος
- Συνταγή: Σπανακοπιτάκια με σαλάτα ντομάτας
- Airbus: Παραγγελία – μαμούθ 19 δισ. δολαρίων από την AirAsia
- «Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός», λέει ο Τραμπ μετά τα εκατέρωθεν πλήγματα ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)
- Αφρικανική σκόνη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και… καταιγίδες σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442