Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28/3, το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Η ταινία του Πιέρ Σελέρ «Ο Υπουργός» κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής. Η ταινία του Π.Σελέρ «Ο Υπουργός» είχε κερδίσει το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών και αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 26 […]
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28/3, το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Η ταινία του Πιέρ Σελέρ «Ο Υπουργός» κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής.
Η ταινία του Π.Σελέρ «Ο Υπουργός» είχε κερδίσει το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών και αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Απριλίου.
Διαβάστε περισσότερα για τη ταινία και τους συντελεστές εδώ.
Ειδική μνεία δόθηκε από την επιτροπή στα 17 Κορίτσια των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλάν, ενώ το φετινό βραβείο κοινού δόθηκε στην ταινία Μια Καλύτερη Ζωή του Σεντρίκ Καν, με πρωταγωνιστή τον Γκιγιόμ Κανέ.
Τη φετινή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Βασίλης Αλεξάκης, Μισέλ Δημόπουλος, Αμάντα Λιβανού, Γιώργος Τσεμπερόπουλος και Κλεμάνς Ποεζί.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Βασίλης Αλεξάκης, έκανε λόγο για… αύξηση της γεννητικότητας στη Γαλλία, λέγοντας ότι είχε καιρό να δει τόσα πολλά παιδιά να γεννιούνται και τόσες πολλές εγκύους σε ταινίες.
Περιέγραψε το Φεστιβάλ ως μια «παιδική χαρά», ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη δύσκολη εποχή που ζούμε.
«Αν και οι Έλληνες φημίζονται ότι παίρνουν φακελάκια, κανένας δεν προσπάθησε να επηρεάσει τη ψήφο της επιτροπής» είπε.
Στην τελετή λήξης προβλήθηκε βίντεο που σκηνοθέτησαν μαθητές της Β’ Λυκείου της σχολής Ευγένιου Ντελακρουά. Το βίντεο περιελάμβανε εικόνες από τις προβολές που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Μετά την τελετή λήξης προβλήθηκε η ταινία Ούτε στον εχθρό μου, με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ.
Από την Πέμπτη το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας