Επιμένει στην εκτόξευση πυραύλου η Βόρειος Κορέα, λέγοντας ότι είναι «ειρηνική»
«Συγκρουσιακή» χαρακτήρισε την στάση του Μπαράκ Ομπάμα η Βόρειος Κορέα, λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το δικαίωμά της να εκτοξεύσει δορυφόρους. Η Πιονγκγιάνγκ επιμένει ότι η εκτόξευση του πυραύλου στα μέσα Απριλίου έχει ειρηνικούς σκοπούς.
«Συγκρουσιακή» χαρακτήρισε την στάση του Μπαράκ Ομπάμα η Βόρειος Κορέα, λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το δικαίωμά της να εκτοξεύσει δορυφόρους. Η Πιονγκγιάνγκ επιμένει ότι η εκτόξευση του πυραύλου στα μέσα Απριλίου έχει ειρηνικούς σκοπούς.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το δικαίωμα εκτόξευσης δορυφόρων για ειρηνικούς σκοπούς, ένα νόμιμο δικαίωμα για ένα κυρίαρχο κράτος, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την οικονομική μας ανάπτυξη» αναφέρει εκπρόσωπος του καθεστώτος, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.
Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι οποιαδήποτε εκτόξευση θα αποτελεί παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ και θα συνιστά πυραυλική δοκιμή.
Πολλές χώρες απευθύνουν έκκληση στην Πιονγκγιάνγκ να επανεξετάσει το σχέδιό της για εκτόξευση πυραύλου. Το θέμα κυριαρχεί και στην Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια που διοργανώνεται στη Σεούλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442