Να επαναλειτουργήσει άμεσα ο «Αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης»
Όταν το 2005 κατέρρευσε μέρος του στέγαστρου του αρχαιολογικού χώρου, κανείς στο δήμο Θήρας δεν φανταζόταν ότι 7 χρόνια μετά δεν θα είχε δοθεί άδεια για την επαναλειτουργία του πλέον σημαντικού πολιτιστικού πόρου του νησιού.
Όταν το 2005 κατέρρευσε μέρος του στέγαστρου του αρχαιολογικού χώρου, κανείς στο δήμο Θήρας δεν φανταζόταν ότι 7 χρόνια μετά δεν θα είχε δοθεί άδεια για την επαναλειτουργία του πλέον σημαντικού πολιτιστικού πόρου του νησιού.
Ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου, μια από τις πιο σημαντικές και διάσημες ανασκαφές σε ολόκληρο τον κόσμο, παραμένει κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2005, μετά το γνωστό ατύχημα της κατάρρευσης μέρους του νέου στέγαστρου του χώρου, που τότε βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσής του.
Σήμερα, περισσότερο από 6 χρόνια μετά και ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι το φθινόπωρο, ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό, χωρίς να είναι ορατός ο χρόνος επαναλειτουργίας του.
Η κοινωνία της Σαντορίνης και οι χιλιάδες επισκέπτες της, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξαν κατανόηση και ανοχή καθώς είχαν την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν σύντομα και θα ήταν μια πρωτοποριακή κατασκευή αντάξια ενός τόσο προβεβλημένου αρχαιολογικού χώρου.
Όπως τονίζουν λοιπόν, οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης:
«Ο Δήμος Θήρας δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα θέμα που είναι καθοριστικό για την Σαντορίνη και όχι μόνο. Στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας δεν είναι δυνατό ένας από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους να μη λειτουργεί και να είναι εμπόδιο και ανασταλτικός παράγοντας στην έλευση επισκεπτών στην Ελλάδα.»