Η ομάδα Familia και η Μάνια Παπαδημητρίου σε συνεργασία με το θέατρο Κνωσός παρουσιάζουν την παράσταση Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ… Μαθήματα επιβίωσης, κάθε Σάββατο στις 18:00. Για 6 μόνο παραστάσεις από 3 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2012. Η ομάδα Familia και η Μάνια Παπαδημητρίου σε συνεργασία με το θέατρο Κνωσός παρουσιάζουν την παράσταση Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ… […]
Η ομάδα Familia και η Μάνια Παπαδημητρίου σε συνεργασία με το θέατρο Κνωσός παρουσιάζουν την παράσταση Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ… Μαθήματα επιβίωσης, κάθε Σάββατο στις 18:00. Για 6 μόνο παραστάσεις από 3 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2012.
Η ομάδα Familia και η Μάνια Παπαδημητρίου σε συνεργασία με το θέατρο Κνωσός παρουσιάζουν την παράσταση Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ… Μαθήματα επιβίωσης, κάθε Σάββατο στις 18:00. Για 6 μόνο παραστάσεις από 3 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2012. Μία παραγωγή της Ομάδας Νάμα.
Μια παράσταση βασισμένη στους μονολόγους παιδιών 13 έως 17 ετών που έζησαν τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009.
Σε πρώτο επαγγελματικό ανέβασμα μια παράσταση βασισμένη στους μονολόγους παιδιών 13 έως 17 ετών που έζησαν τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009. Μονόλογοι που απασχόλησαν καθηγητές και μαθητές σε πάνω από 40 χώρες και που στις 29 Νοεμβρίου 2010 παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη από μαθητές όλων αυτών των χωρών με σκοπό να δουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες των λαών τι συμβαίνει στις ψυχές των παιδιών όταν καταπατώνται όλα τα άρθρα των συνθηκών που οι ίδιοι έχουν υπογράψει. Η παράσταση περιέχει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από την ιστορία της πολύπαθης Γάζας.
Μέσα σ’ ένα κλίμα οδύνης, οργής και ανησυχίας για τα δεινά που περιμένουν και τον Έλληνα πολίτη, πιστεύοντας ότι το θέατρο δεν είναι μόνο ένα όπλο συνειδητοποίησης και αντίστασης, αλλά και τρόπος για να ερευνήσει κανείς την αλήθεια, επιλέξαμε να ακούσουμε τις φωνές παιδιών που κάνουν θέατρο σε μία πολιορκημένη πόλη. Γιατί υπήρξαμε και εμείς κάποτε παιδιά και κάναμε θέατρο κάθε Μάρτιο με θέμα την πολιορκία του δικού μας Μεσολογγίου. Πώς μπορούμε τώρα που κάτι τέτοιο γίνεται δίπλα μας να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει; Πώς μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους ανθρώπους που υποφέρουν όταν οι ίδιοι δεν είμαστε ικανοί ούτε να οργιστούμε αρκετά γι’ αυτό που τους συμβαίνει;
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη και ακτιβιστή Juliano Mer-Khamis, που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2011 στην παλαιστινιακή πόλη Jenin. Ο Juliano Mer-Khamis ίδρυσε στην Jenin το Freedom Theater, που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Ashtar Theater της Παλαιστίνης.
Ημέρα κ ώρα παραστάσεων: κάθε Σάββατο στις 18:00 Πρώτη παράσταση: Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 Τελευταία παράσταση: Σάββατο 7 Απριλίου 2012 Πρωινές παραστάσεις για σχολεία Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά Γενική είσοδος: 10 €
Πληροφορίες σχετικά με τις πρωινές παραστάσεις για σχολεία: Τηλέφωνα επικοινωνίας για προγραμματισμό πρωινών παραστάσεων:6947 046 628, 6932 610 903 Email: familiatheater@gmail.com Τιμή εισιτηρίου για τις πρωινές παραστάσεις:6 € ανά μαθητή
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας