Ακυρώνεται το συμβούλιο Ecofin για την Τετάρτη, κανονικά η Σύνοδος
Oι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) ακύρωσαν συνάντησή τους που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, ενώ η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών θα πραγματοποιηθεί κανονικά, είπε εκπρόσωπος της ΕΕ την Τρίτη. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, η συνάντηση των υπουργών ακυρώθηκε, γιατί δεν είχαν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες των θεμάτων που θα εξεταστούν, γεγονός που οι αναλυτές δεν θεωρούν καλό σημάδι, αφού προοιωνίζεται νέες καθυστερήσεις και ίσως νέες ταραχές στις αγορές.
Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) ακύρωσαν συνάντησή τους που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, ενώ η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών θα πραγματοποιηθεί κανονικά, είπε εκπρόσωπος της ΕΕ την Τρίτη.
Σύμφωνα με άλλες πηγές που μίλησαν στο Reuters, η συνάντηση των υπουργών ακυρώθηκε γιατί δεν είχαν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες των θεμάτων που θα εξεταστούν.
Πάντως, το απόγευμα της Τετάρτης θα συγκληθεί αρχικά η Σύνοδος Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών της ΕΕ και στη συνέχεια η Σύνοδος των 17 ηγετών της Ευρωζώνης.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, διαψέυδοντας φήμες στις Βρυξέλλες για ενδεχόμενη αναβολή και των ευρωσυνόδων.
Σε κάθε περίπτωση, την ακύρωση του Ecofin οι αναλυτές δεν την θεωρούν καλό σημάδι, αφού προοιωνίζεται νέες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση του τελικού σχεδίου για την ενίσχυση του EFSF και του ύψους του κουρέματος του ελληνικού χρέους και επομένως νέες ταραχές στις αγορές.
Ο εκπρόσωπος της ΕΕ είπε ότι οι οικονομικοί αξιωματούχοι των χωρών-μελών συνεχίζουν τις συναντήσεις τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής και ότι οι υπουργοί των Οικονομικών θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να εργαστούν πάνω στις λεπτομέρειες των όποιων αποφάσεων των ηγετών.
«Οι υπουργοί Οικονομικών ίσως συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες των αποφάσεων που μπορεί να ληφθούν αύριο (Τετάρτη)», είπε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ τόνισε ότι «δεν σχεδιάζεται νέα Σύνοδος».
Δεν τελειώνει το θέμα την Τετάρτη
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, τους οποίους επικαλείται το Reuters επισημαίνουν ότι αν και η σύνοδος δεν θα ανακοινώσει το τελικό ύψος του κουρέματος, μπορεί να καταδείξει τις προθέσεις της ΕΕ.
Εκτιμούν ότι η Σύνοδος θα δείξει το επιθυμητό εύρος του κουρέματος –μεταξύ 50% και 60%–, την στήριξη του δημόσιου τομέα ή το ύψος του ελληνικού χρέους ως προς το ΑΕΠ κατά το 2020.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442