Η Ελλάδα θα είναι για πάντα μέλος της Ευρωζώνης, τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος
«Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της Ευρωζώνης, μέρος του ευρώ», τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε συνέδριο για τον αραβικό κόσμο, ενώ επανέλαβε πως δεν θα γίνουν άλλες κρατικοποιήσεις τραπεζών, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέτες είναι πολλαπλώς διασφαλισμένοι.
«Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της Ευρωζώνης, μέρος του ευρώ», τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο «Ελλάδα-Μεσόγειος και Αραβικός κόσμος», που οργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής
«Ξεχνάμε το θεμελιώδες, ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της ευρωζώνης. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση από κανέναν, ούτε από εμάς ούτε από τους Ευρωπαίους. Έχουμε βρει ισχυρούς
συμμάχους στο πρόσωπο των ΗΠΑ και των Εευρωπαίων εταίρων μας», σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως δεν θα γίνουν άλλες κρατικοποιήσεις τραπεζών, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέτες είναι πολλαπλώς διασφαλισμένοι.
«Εάν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα παραδοσιακό και κατά βάθος ανόητο σχέδιο κρατικοποίησης των τραπεζών, αυτό να είναι βέβαιοι ότι δεν θα το δουν», δήλωσε.
«Αυτό που θα δουν θα είναι ένα σχέδιο ισχυροποίησης, ένα σχέδιο κεφαλαιακής ανασύνταξης του τραπεζικού μας συστήματος, ώστε να μπορέσει ανταγωνιστικά και με όρους ιδιωτικού τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε μεσογειακό επίπεδο να παίξει έναν ρόλο που του αναλογεί», συμπλήρωσε.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε επίσης τη σημαντική παρουσία της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα, τονίζοντας πως «ο αραβικός κόσμος έχει τεράστια παρουσία στον ενεργειακό τομέα, η δε Ελλάδα έχει κομβικό ρόλο στις πολιτικές των δικτύων».
Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πώληση ποσοστών σε κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες, όπως η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, που έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Babies: Η σειρά που σπάει τη σιωπή γύρω από την απώλεια εγκυμοσύνης
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Ο Εμπαπέ, ο Βινίσιους, ο Ρονάλντο, ο Ντι Στέφανο και «η Ρεάλ που είναι σαν θρησκεία»
- Πόλεμοι εκτός, διαμάχες εντός – Ο Νετανιάχου αντιμέτωπος με εσωτερικό μέτωπο στο Ισραήλ
- «Διψάει τις Νύχτες»: Ο Όμηρος Πουλάκης σε μια σκοτεινή σόλο περφόρμανς στο ΔΘΠ
- Τι αλλάζει στα πρόστιμα της Εφορίας, κρυπτονομίσματα και μετρητά – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
- Youth Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις
- Τα επτά βήματα που οδηγούν στην ευτυχία όσο περνούν τα χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442