
Υποχωρούν τα spread των ελληνικών ομολόγων από τα επίπεδα ρεκόρ
Οι διαβεβαιώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για την Ελλάδα και οι αποφάσεις για συντονισμένες κινήσεις της ΕΚΤ με άλλες τρεις κεντρικές τράπεζες αποκλιμάκωσαν τις πιέσεις των αγορών στα ελληνικά ομόλογα, με τα spread τους να μειώνονται σημαντικά από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν αγγίξει τις προηγούμενες ημέρες. Στις 3.005 μονάδες (ή επιτόκιο 18,76%) υποχώρησε το spread του δεκαετούς ομολόγου, ενώ εκείνο του διετούς έπεσε σε επίπεδα που θα μεταφράζονταν σε επιτόκιο 49,5% -έχοντας αγγίξει την Τετάρτη το 84,5%.
Οι διαβεβαιώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για την Ελλάδα και οι αποφάσεις για συντονισμένες κινήσεις της ΕΚΤ με άλλες τρεις κεντρικές τράπεζες αποκλιμάκωσαν τις πιέσεις των αγορών στα ελληνικά ομόλογα, με τα spread τους να μειώνονται σημαντικά από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν αγγίξει τις προηγούμενες ημέρες.
Το απόγευμα της Παρασκευής, το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού υποχώρησε στις 3.005 μονάδες -επίπεδα που θα «μεταφράζονταν» σε επιτόκιο 18,76%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το spread του δεκαετούς είχε αγγίξει επίπεδα που θα αντιστοιχούσαν σε επιτόκιο της τάξης του 52,26% την Τρίτη.
Ανάλογη ήταν και η πορεία του διετούς ομολόγου, το spread του οποίου έχει υποχωρήσει σε επίπεδα ανάλογα επιτοκίου 49,5% -έχοντας αγγίξει την Τετάρτη το 84,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442