Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταθέσει η Siemens
Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταθέσει η Siemens στο Πρωτοδικείο του Μονάχου, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν καρποφόρησαν.
Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταθέσει η Siemens στο Πρωτοδικείο του Μονάχου, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χ. Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη.
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, είχε ως αντικείμενο «τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες».
Ο κ. Παμπούκης επισήμανε στη συνάντηση ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Ελληνικό και διεθνές δίκαιο.
Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν καρποφόρησαν.
Έτσι, το επόμενο βήμα θα είναι η επιβολή προστίμου στην εταιρία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ εξετάζονται οι νομικές παράμετροι, προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις για το C4I, για ηθική βλάβη του Δημοσίου, καθώς και για πιθανές παραβάσεις του νόμου για τον ανταγωνισμό στο πλαίσιο έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία έχει συλλέξει στοιχεία τόσο από τα γραφεία της εταιρίας, όσο και από το υλικό που συγκέντρωσε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)