Βγήκε από το νοσοκομείο η Γκ.Γκίφορντς πέντε μήνες μετά τον τραυματισμό της
Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την Αριζόνα, η οποία έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τον Ιανουάριο. Η 41χρονη πολιτικός μετά από πολύμηνη νοσηλεία θα μεταφερθεί στο σπίτι του συζύγου τους, Μαρκ Κέλι, στο Τέξας, από όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία της.
Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την Αριζόνα, η οποία έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τον Ιανουάριο.
Η Γκίφορντς μετά από πολύμηνη νοσηλεία θα μεταφερθεί στο σπίτι του συζύγου τους, Μαρκ Κέλι, στο Τέξας, από όπου θα συνεχίσει και τη θεραπεία της.
Η 41χρονη πολιτικός έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 8 Ιανουαρίου, οπότε ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε άλλα 13.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γιατρού της κλινικής όπου νοσηλευόταν, Τζέραρντ Φρανσίσκο, η Γκ.Γκίφορντς δείχνει να είναι καλά και παρουσιάζει συνεχή βελτίωση από τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει φτάσει στην επόμενη φάση της αποκατάστασης και μπορεί να ξεκινήσει θεραπεία εκτός νοσοκομείου. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να κάνει σημαντικά βήματα για την πλήρη αποκατάστασή της» συνεχίζει ο γιατρός.
Ωστόσο, η συνεργάτιδά της Πία Καρουσόνε δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η 41χρονη πολιτικός έχει περιορισμένη δυνατότητα ομιλίας.
Η Γκίφορντς είχε διοργανώσει εκδήλωση γνωριμίας και συζήτησης με τους ψηφοφόρους της όταν ο 22χρονος Τζάρεντ Λάφνερ εισέβαλε στο χώρο πυροβολώντας αδιακρίτως.
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν –μεταξύ τους ένα κορίτσι εννέα ετών και ένας ομοσπονδιακός δικαστής– και 13 τραυματίστηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση-ξέπλυμα των επιδοτήσεων
- Κρήτη: Στεγνώνει ο κάμπος της Μεσαράς
- Stranger Things:: Η 5η σεζόν σπάει όλα τα ρεκόρ
- Σχέσεις: Πόσο καλό είναι ο σύντροφός σου να είναι και ο κολλητός σου;
- Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442