Πτώση 8,7% εμφάνισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Μάιο. Σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος ΑΕΠΕ ο δείκτης FT 20 υποχώρησε κατά 9,5%, ο Mid Caps έχασε 10,4% ενώ ο FT 80 απώλεσε 0,3%, ενώ κανένας κλάδος δεν έκλεισε με θετικό πρόσημο το Μάιο.Από τον 20άρη, θετική μηνιαία απόδοση εμφάνισαν οι μετοχές της […]
Πτώση 8,7% εμφάνισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Μάιο. Σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος ΑΕΠΕ ο δείκτης FT 20 υποχώρησε κατά 9,5%, ο Mid Caps έχασε 10,4% ενώ ο FT 80 απώλεσε 0,3%, ενώ κανένας κλάδος δεν έκλεισε με θετικό πρόσημο το Μάιο.
Από τον 20άρη, θετική μηνιαία απόδοση εμφάνισαν οι μετοχές της Marfin Popular Bank (31,3%), του ΤΤ (2,4%) και της Motor Oil (0,6%) ενώ στον αντίποδα, τις υψηλότερες απώλειες εμφάνισαν MIG (-21,1%), Alpha Bank (-19,8%), ΔΕΗ (-17,5%) και Eurobank (-16,3%).
Στον δείκτη Mid Cap, τον Μάιο σε θετικό έδαφος βρέθηκαν η ΕΥΑΘ (12,1%), ο ΟΛΘ (4,7%), η Lamda Development (2,9%) και η ΕΧΑΕ (1,9%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισαν η Alapis (-36,9%), η Intralot (-32%), η ΓΕΚ Τέρνα (-27,3%) και η Υγεία (-25,6%).
Από τον FT 80, μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των εταιριών ΑΧΟΝ (-44%), Ιλυδα (-37,1%), Forthnet (-26,1%) και Sprider (-25,4%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο εμφάνισαν οι μετοχές της Bωβός (110,7%) και των εταιριών Ικτίνος (14,9%) και Χαλκόρ (12,2%).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.