Αρχίζει η διαπραγμάτευση με την DT για την πώληση του ΟΤΕ
Συνάντηση με στελέχη της Deutsche Telekom για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποκρατικοποίηση περαιτέρω ποσοστού, τουλάχιστον 10%, του ΟΤΕ θα έχει την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Συνάντηση με στελέχη της Deutsche Telekom για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποκρατικοποίηση περαιτέρω ποσοστού, τουλάχιστον 10%, του ΟΤΕ θα έχει την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να κλείσει το θέμα εντός του Ιουνίου, ενδεχομένως και με την πώληση του συνολικού ποσοστού του Δημοσίου που φτάνει το 16%.
Σημειώνεται ότι βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας του 2008, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του 2011 και σε τιμή υψηλότερη κατά 15% από την τιμή στην οποία θα έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο η μετοχή του ΟΤΕ 20 ημέρες πριν ειδοποιηθεί η DT για τις προθέσεις του Δημοσίου.
Ωστόσο δεδομένη είναι πλέον η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς (124-112) – Όλα τα αποτελέσματα στο NBA
- Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο πατέρας του παιδιού που κατασπαράχθηκε από το πιτμπουλ – «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»
- Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]
- Η επιστήμη έχει την απάντηση στο δίλημμα «τσάι ή καφές»
- Συνταξιοδότηση: Σε συνεχή άνοδο οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων
- Ευλογιά προβάτων: Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με λυγμούς 450 πρόβατα
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, παραμένουν τα «αγκάθια» – Νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας
- Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας «μάχη» για Παναθηναϊκό, με Ατρόμητο η ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-127x85.jpg)





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)













![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442