Διαρροή πετρελαίου στον Καναδά συγκρατήθηκε από φράγμα καστόρων
Χάρη στους κάστορες, που είχαν δημιουργήσει φράγμα στο ποτάμι της περιοχής, τα 28.000 βαρέλια πετρελαίου που διέρρευσαν στην Αλμπέρτα του Καναδά δεν εξαπλώθηκαν σε μεγάλη έκταση.
Χάρη στους κάστορες, που είχαν δημιουργήσει φράγμα στο ποτάμι της περιοχής, τα 28.000 βαρέλια πετρελαίου που διέρρευσαν στην Αλμπέρτα του Καναδά δεν εξαπλώθηκαν σε μεγάλη έκταση.
Η διαρροή ξεκίνησε στις 28 Απριλίου σε αγωγό της εταιρείας Plains Midstream Canada, ο οποίος περνά σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το χωριό του Λιτλ Μπάφαλο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα φράγμα καστόρων στην περιοχή που αρχικά συγκράτησε την πετρελαιοκηλίδα» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος της τοπικής περιβαλλοντικής υπηρεσίας.
«Το σημείο όπου έσπασε ο αγωγός έχει απομονωθεί και η ροή αργού πετρελαίου σταμάτησε» διαβεβαίωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 13 Φεβρουαρίου
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442