Στην ανακοίνωση των Σ.Κωνσταντινίδου, Μ.Χουρδάκη και Δ.Κούβελα από το Β’ Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Θηλασμός και διαβήτης στα παιδιά και τις μητέρες: Νεότερα δεδομένα», επισημαίνεται ότι ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερες συγκεντρώσεις ινσουλίνης και γλυκόζης στην παιδική ηλικία και με τη μείωση της παχυσαρκίας. Επιπλέον, ο θηλασμός κατά τη βρεφική ηλικία οδηγεί σε μειωμένο επιπολασμό (συχνότητα εμφάνισης) διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ.
Εξάλλου, η ύπαρξη διαβήτη κατά την περίοδο της κύησης τη μετατρέπει σε κύηση υψηλότερου κινδύνου, ενώ προτιμότερη αντιδιαβητική θεραπεία κατά τον θηλασμό είναι η χρήση ινσουλίνης, ελλείψει δεδομένων για τη χρήση υπογλυκαιμικής φαρμακευτικής αγωγής.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η γαλακτοπαραγωγή έχει άμεσα ευνοϊκά αποτελέσματα στη μητρική ανοχή γλυκόζης, οδηγώντας σε μειωμένο επιπολασμό σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Μπακς «παρατάνε» τη φετινή σεζόν: Αποδέσμευσαν τον Καμ Τόμας
- ΚΚΕ: Να μην απολυθούν εργαζόμενοι από τους Δήμους – Να ενισχυθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση
- Και ερευνητής και δικηγόρος – Μπορεί η ΑΙ να βάλει τάξη στη Δικαιοσύνη;
- Τέμπη: Δικαιολογίες και διευκρινίσεις Φλωρίδη για τις εικόνες ντροπής στην αίθουσα για τη δίκη
- «Πτώση δίχως τέλος για τον Τσιτσιπά» – Η έντονη κριτική της «AS» στον Έλληνα τενίστα
- Δανία: Στις κάλπες οι πολίτες, υπό την σκιά των βλέψεων του Τραμπ για την Γροιλανδία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/3): Δράση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη Euroleague
- Γιώργος Μαρίνος: Γιατί δεν μιλούσε τα τελευταία 10 χρόνια με την Κατιάνα Μπαλανίκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/agustin-fernandez-6U97YfljDK4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442