Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Υπό τον έλεγχο της γαλλικής Sanofi-Aventis περνά η εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme

Υπό τον έλεγχο της γαλλικής Sanofi-Aventis περνά η εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme, την τρίτη μεγαλύτερη του κόσμου, έναντι του ποσού των 20,1 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία συμφωνία στην ιστορία της βιοτεχνολογίας, με την οποία η Sanofi αποκτά πρόσβαση στην αγορά θεραπείας σπάνιων ασθενειών.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme έναντι του ποσού των 20,1 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία συμφωνία στην ιστορία της βιοτεχνολογίας, με την οποία η Sanofi αποκτά πρόσβαση στην αγορά θεραπείας σπάνιων ασθενειών.

Με την κίνηση αυτή, η γαλλική εταιρία επιδιώκει να αντισταθμίσει τη μείωση των εσόδων της από φάρμακα, για τα οποία έχει χάσει ή πρόκειται να χάσει την προστασία της πατέντας.

H Genzyme, έδρα τη Μασαχουσέτη, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικεύεται στα λεγόμενα «ορφανά» φάρμακα που προορίζονται για σπάνιες παθήσεις. Αναπτύσσει πρωτεΐνες, αντισώματα, γενετικές θεραπείες, βιοϋλικά και φάρμακα μικρών μορίων για νεφροπάθειες, γενετικές, αυτοάνοσες και καρδιακές ασθένειες, ορθοπεδικά προβλήματα, καρκίνους και μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Sanofi θα καταβάλει το ποσό των 74 δολαρίων για κάθε μετοχή της Genzyme σε μετρητά, ενώ προβλέπεται και το δικαίωμα καταβολής και πρόσθετων ποσών (contingent value right), το οποίο θα συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πωλήσεων του φαρμάκου Lemtrada κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης, το οποίο παράγει η Genzyme, ή με την επίτευξη των στόχων για την παραγωγή δύο άλλων φαρμάκων της – του Cerezyme και του Fabrazyme.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο