Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους σε όσα αναμένεται να πουν αργότερα εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Σε αρνητικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους σε όσα αναμένεται να πουν αργότερα εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Στις 15:45 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,67% στις 1.621,07 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 79,6 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 1.604 – 1.642 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,56%, της μεσαίας ενισχυόταν κατά 0,41% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,61%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 0,13%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 91 υποχωρούσαν, 67 σημείωναν κέρδη και 49 ήταν αμετάβλητες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread ενισχυόταν στις 822 μονάδες βάσης (+11 σε σχέση με το άνοιγμα). Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου αναφοράς διαμορφωνόταν στο 11,49% (+0,11%).
Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές είναι επίσης σε αρνητικό έδαφος, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSΕ-100 υποχωρούσε κατά 0,09% στις 6.014,58 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωνε πτώση 0,44% στις 4.076,92 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Dax ήταν οριακά χαμηλότερα κατά 0,04% στις 7.337,06 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις, ενώ το Χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν κλειστό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Οι τελευταίες στιγμές της 25χρονης που πέθανε με ευθανασία έπειτα από 601 ημέρες αναμονής
- Μέση Ανατολή: Χερσαία επίθεση στο Λίβανο ετοιμάζει το Ισραήλ με τον Νετανιάχου να δείχνει ξανά την Χεζμπολάχ
- Εθνική Ελλάδας: Δυνατό φιλικό στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Παραγουάη
- Κατώτατος μισθός: Υπολείπεται του ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης – Τι δηλώνουν οικονομολόγοι
- Η ευλογιά των αιγοπροβάτων χτυπά τη… φέτα – Μείωση παραγωγής κατά 15.000 τόνους
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/3): Πού θα δείτε Παναθηναϊκός-Μονακό και Εθνική Ελλάδας
- O Willy Chavarria προσφέρει «κόκκινα τριαντάφυλλα» στη Zara
- Αυξημένα πρόστιμα στα ΜΜΜ για επιβάτες χωρίς εισιτήριο – Όλες οι αλλαγές του νέου νόμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442