Στενός συνεργάτης του Λουκασένκο ο νέος πρωθυπουργός στη Λευκορωσία
Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δύο εβδομάδες μετά την νίκη του στις εκλογές που συνοδεύτηκε πάντως από περιστατικά βίας και καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Από χρόνια συνεργάτες του προέδρου ο νέος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μιασνίκοβιτς αλλά και οι νέοι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.
Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δύο εβδομάδες μετά την νίκη του στις εκλογές που συνοδεύτηκε πάντως από περιστατικά βίας και καταγγελίες της αντιπολίτευσης.
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο διόρισε πρωθυπουργό τον Μιχαήλ Μιασνίκοβιτς αντικαθιστώντας τον Σεργκέι Σιντόρσκι που κατείχε το αξίωμα από το 2003.
Ο Μιασνίκοβιτς έχει θητεύσει σε ακαδημαϊκές θέσεις ενώ είναι από χρόνια σύμμαχος και συνεργάτης του προέδρου Λουκασένκο. Στέλεχος της αντιπολίτευσης μιλώντας στο Reuters τον χαρακτήρισε μάλιστα «μέλος της παλιάς φρουράς του προέδρου».
Ο πρόεδρος Λουκασένκο αντικατέστησε και άλλους τέσσερις από τους πέντε αντιπροέδρους. Παρέμεινε μόνο ο Βλαντιμίρ Σεμάσκο που χειρίζεται τις κρίσιμες συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με το ενεργειακό.
Στις εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου ο Λουκασένκο εκλέχτηκε για τέταρτη φορά πρόεδρος, αν και η εκλογή συνοδεύτηκε και αυτή τη φορά από καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά των Αρχών προς την αντιπολίτευση αλλά και νοθεία. Περίπου 700 δημοσιογράφοι και διαδηλωτές συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442