Στις ΔΟΥ πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν πήραν εκκαθαριστικό περαίωσης
Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ. Η έκδοση του σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της περαίωσης μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.
Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις αυτές η έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι την 29/11/2010, ενώ η αποδοχή των σημειωμάτων αυτών τους επιτηδευματίες και η υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ.
Παράταση της προθεσμίας πληρωμης ζητά ο ΕΣΠ
Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της περαίωσης μέχρι το τέλος του έτους ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ), με αφορμή αιτήματα που δέχθηκε από μεγάλο αριθμό μελών του.
Στη σχετική επιστολή του συλλόγου προς το υπουργείο σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης ή ενώ τα έχουν λάβει, λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Επίσης, ζητάει να υπάρξει μέριμνα για όσους επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα σχετικά σημειώματα, προκειμένου με αίτησή τους να συμπεριληφθούν στην διαδικασία ενώ αναφέρει ότι η χρηματοδότηση της περαίωσης μέσω τραπεζών με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ ή του νέου ΕΤΕΑΝ «ενώ είχε εξαγγελθεί, εν τούτοις δεν έχει προχωρήσει ποτέ στην πράξη, κυρίως λόγω απροθυμίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του ξανασκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442