Η ιστορία του Chateau Marmont: Πώς η Σοφία Κόπολα το διάλεξε για να γυρίσει τη νέα της ταινία… Το θρυλικό ξενοδοχείο Chateau Marmont στο Χόλιγουντ έχει για πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία. «Το Chateau δεν επιτρέπει εκτενή γυρίσματα» σχολιάζει ο παραγωγός Τζ. Μακ Μπράουν. «Αν και όταν το κάνουν, μπορούν να χρεώσουν ένα πολύ […]
Η ιστορία του Chateau Marmont: Πώς η Σοφία Κόπολα το διάλεξε για να γυρίσει τη νέα της ταινία…
Το θρυλικό ξενοδοχείο Chateau Marmont στο Χόλιγουντ έχει για πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία.
«Το Chateau δεν επιτρέπει εκτενή γυρίσματα» σχολιάζει ο παραγωγός Τζ. Μακ Μπράουν. «Αν και όταν το κάνουν, μπορούν να χρεώσουν ένα πολύ υψηλό ποσό αμοιβής και τα γυρίσματα θα πρέπει πιθανότατα να γίνουν μέσα στην νύχτα. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη με το «Somewhere».»
«Έχουν γυριστεί κι άλλες γνωστές ταινίες στο Chateau, αλλά ήταν περιορισμένες σε μία ή δύο μικρές σκηνές» συμπληρώνει ο Φίλιπ Ρέιβελ, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου. «Η Σοφία Κόπολα προσέγγισε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κι εκείνος εμπιστεύτηκε ακράδαντα τη βαθιά της γνώση, ως προς το τι κάνει το Chateau τόσο ξεχωριστό. Εκείνο που με άγγιξε ήταν η εκτίμηση που έδειχνε η Σοφία για τον Ρόμουλο Λάκι. Ο Λάκι εργάζεται στο Chateau για περισσότερα από 30 χρόνια κι είναι γνωστός ως ο «τραγουδιστής σερβιτόρος».
Του αρέσει να κάνει καντάδα στους επισκέπτες με την κιθάρα του. Η Σοφία τον θυμόταν να της τραγουδά το «Teddy Bear» στην αίθουσα υποδοχής και το ενσωμάτωσε στο σενάριο. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος θα το δει αυτό στην ταινία, διότι μπορεί να μη γνωρίσουν τη γλυκιά πλευρά του Chateau. Νομίζω πως αυτή είναι που κάνει το μέρος αυτό τόσο μοναδικό, υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση ασφάλειας.
Το Chateau χτίστηκε αρχικά ως ένα πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων, οπότε έχουμε μεγάλες σουίτες και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες. Κάθε δωμάτιο έχει την αίσθηση παλιού διαμερίσματος της Νέας Υόρκης ή του Λος Άντζελες. Είναι κατανοητό λοιπόν γιατί κάποιος που έρχεται στο Λος Άντζελες για να γυρίσει μια ταινία ή να ηχογραφήσει έναν δίσκο θα ήθελε να μείνει εδώ.»
«Το Chateau είναι ένα τόσο όμορφο μέρος» αναφέρει ο Ρόμαν Κόπολα. «Έχω πολύ τρυφερές αναμνήσεις από το μέρος αυτό. Είναι ένα μικρός ξεχωριστός κόσμος, γαλήνιος και πολύ ευρωπαϊκός. Είναι φορτισμένο με ιστορία και προσωπικότητα.»
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας