Παιδικό εργαστήρι: «Συνταγές ζωγραφιστές απ’ τη Μεσόγειο» στο Κέντρο ΓΑΙΑ
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο ΓΑΙΑ σε συνεργασία με τον “ΣΕΒΙΤΕΛ” διοργανώνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, παιδικό εργαστήρι με τίτλο: «Συνταγές ζωγραφιστές απ’ τη Μεσόγειο». Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχει η εικαστικός και παιδαγωγός της Τέχνης Πολυξένη Τσοπάνογλου- Παπαρρηγοπούλου.
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ σε συνεργασία με τον “ΣΕΒΙΤΕΛ” διοργανώνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, παιδικό εργαστήρι με τίτλο: «Συνταγές ζωγραφιστές απ’ τη Μεσόγειο». Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχει η εικαστικός και παιδαγωγός της Τέχνης Πολυξένη Τσοπάνογλου- Παπαρρηγοπούλου.
Το εν λόγω εργαστήρι (workshop) θα εισαγάγει την δράση με εμψύχωση παιχνιδιού και την εικαστική δραστηριότητα με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ότι αφορά τη Μεσογειακή Διατροφή και την σημασία του ελαιόλαδου.
Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά παίζοντας ένα παιχνίδι, θα γνωρίσουν τη μεσογειακή διατροφή μέσα από το έργο γνωστών ζωγράφων και θα «δημιουργήσουν» τη δική τους συνταγή.
Σε ένα καλάθι φαγητού θα ανακαλύψουν ένα DVD με εικόνες έργων τέχνης σχετικής θεματολογίας, χάρτινα ομοιώματα τροφίμων, χάρτινα πιάτα, δίπτυχα με λεπτομέρειες εικόνων από τα έργα που περιλαμβάνει το DVD και φυσικά ένα έντυπο με οδηγίες.
Στόχος του παιχνιδιού είναι να βρουν τα στοιχεία – συστατικά μιας συνταγής. Πρέπει να δουν το DVD και να εντοπίσουν τα έργα των οποίων οι λεπτομέρειες απεικονίζονται στα δίπτυχα.
Εκεί «κρύβονται» τα συστατικά της συνταγής τους.
Όταν συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία, θα απεικονίσουν τη δική τους συνταγή βάζοντας με το δικό τους τρόπο στην μια πλευρά τον όνομα της συνταγής και στην άλλη τα συστατικά της.
Και το παιχνίδι συνεχίζεται…
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη ηκράτηση!
{{{ map }}}
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442