Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ζυμώσεις και προειδοποιητικές βολές και εντός ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους των εκλογών

Ζυμώσεις και προειδοποιητικές βολές και εντός ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους των εκλογών

Στον αστερισμό των διαβουλεύσεων κινείται και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταλήξει στους υποψήφιους σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, χωρίς να λείπουν οι προειδοποιήσεις προς επίδοξους αντάρτες. Το κατηγορηματικό «όχι» της Τ.Μπιρμπίλη στις πληροφορίες που την ήθελαν να διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής προκάλεσε ψιθύρους και σχόλια, φέρνοντας όμως στην επιφάνεια και νέους υποψήφιους.

Στον αστερισμό των διαβουλεύσεων κινείται το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταλήξει στους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, δεν λείπουν και οι προειδοποιητικές βολές προς επίδοξους αντάρτες…

Ο ίδιος ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Σ.Ξυνίδης, μιλώντας στο Κανάλι 1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά, λέγοντας ότι βλέπει θετικά την πρόταση που έχει καταθέσει δημοσίως ο Φ.Κουβέλης για υποψήφιο χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά, τον οποίο θα μπορούσαν να στηρίξουν από κοινού τα δύο κόμματα.

* Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, επανέλαβε την ανάγκη ενός διαφορετικού μοντέλου Τοπικής Αυτοδιοίκησης μακριά από κομματικές υποψηφιότητες.

Ο κ. Ξυνίδης απηύθυνε προειδοποίηση προς τους επίδοξους αντάρτες του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις επαφές του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Αλέξη Μητρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

«Είναι παραπάνω από προφανές ότι όταν έχουμε κάποιον υποψήφιο απέναντι στις αποφάσεις του Κινήματος αυτός που θα κάνει μια τέτοια επιλογή θα περιμένει και τις επιλογές του κόμματος σε σχέση με την κομματική του ιδιότητα» ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ εκδήλωσε την προθυμία του να είναι υποψήφιος όχι μόνον ενός κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενός ευρύτερου σχήματος.

Εν τω μεταξύ, το κατηγορηματικό «όχι» της Τίνας Μπιρμπίλη σε οποιαδήποτε συζήτηση περί υποψηφιότητάς της, δημιούργησε ψιθύρους και δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση.

Κυβερνητικοί παράγοντες, που επικαλούνται Τα Νέα της Παρασκευής, σημείωναν κυρίως το ύφος των δηλώσεων της υπουργού, εξηγώντας ότι «από τη στιγμή που απορρίπτει με τόση σφοδρότητα την προοπτική να μεταπηδήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι τρομερά δύσκολο στον κ. Παπανδρέου να ζητήσει την κάθοδο από άλλους υπουργούς».

Πάντως, το «παρών» στη μάχη για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιάννης Δημαράς.

«Ασφαλώς με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος και να με στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, το επιθυμώ βαθύτατα και διακαώς» είπε και συμπλήρωσε ότι η υποψηφιότητά του «αναντίρρητα» θα μπορούσε να συσπειρώσει και δυνάμεις της Αριστεράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο