Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Λουκέτα επισείει το υπουργείο Εργασίας στους οφειλέτες των Ταμείων

Λουκέτα επισείει το υπουργείο Εργασίας στους οφειλέτες των Ταμείων

Περιθώριο δύο μηνών στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι για όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση των χρεών, ο νόμος θα εφαρμοστεί και αν χρειαστεί θα κλείσουν και επιχειρήσεις, ακόμη και αν αυτές είναι ΔΕΚΟ.

Περιθώριο δύο μηνών στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις ΔΕΚΟ.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι για όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση των χρεών ο νόμος θα εφαρμοστεί και αν χρειαστεί θα κλείσουν και επιχειρήσεις, ακόμη και αν αυτές είναι ΔΕΚΟ.

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο με το ασφαλιστικό νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα μειώνοντας κατά 80% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Για όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση ως τις αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμόσουμε το νόμο χωρίς εξαιρέσεις και θα κλείσουμε εταιρίες. Και αν με ρωτάτε τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ που χρωστούν, η απάντηση είναι ότι θα κλείσουν και αυτές» ανέφερε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο νέος
διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μεταξύ των προτεραιοτήτων του τη μείωση της
εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται σήμερα στο 30% περίπου, με ετήσια βήματα μείωσης 5% τουλάχιστον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο