Θετικό δημοσίευμα του BBC για τον ελληνικό τουρισμό
Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καλύψει τα έξοδα παραμονής των
ξένων τουριστών στην Ελλάδα σε περίπτωση που απρόοπτα γεγονότα
εμποδίζουν την επιστροφή στην πατρίδα τους, προβάλει σήμερα, Τρίτη, στην
κεντρική του σελίδα το BBC.
Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καλύψει τα έξοδα παραμονής των ξένων τουριστών στην Ελλάδα σε περίπτωση που απρόοπτα γεγονότα εμποδίζουν την επιστροφή στην πατρίδα τους, προβάλει σήμερα, Τρίτη, στην κεντρική του σελίδα το BBC.
Το βρετανικό δίκτυο αναπαράγει δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, σύμφωνα με τις οποίες οι τουρίστες που «εγκλωβίζονται» στην Ελλάδα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ή φυσικών φαινομένων (ηφαιστειακή τέφρα, κ.ο.κ.) θα έχουν πληρωμένη διανυκτέρευση και σίτιση, για το διάστημα που η αναχωρήσή τους δεν είναι δυνατή.
Το δίκτυο τονίζει πως ο τουρισμός αντιπροσωπεύει μία στις πέντε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και παράγει σχεδόν το 20% των εσόδων της χώρας. Σημειώνει, δε, πως η προσφορά της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέρος της προσπάθειας για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί ζημία από τις απεργίες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας.
Το BBC επικαλείται δηλώσεις τουριστικών φορέων της Ελλάδας σύμφωνα με τις οποίες οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 10%. Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει και την αναφορά του κ. Γερουλάνου ότι «οι αριθμοί δεν είναι πραγματικά τόσο ζοφεροί, όσο αναμένετο με τις αρχικές ακυρώσεις».
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο οι απεργίες στην Ελλάδα συνεχίζονται, ωστόσο ο αριθμός των συγκρούσεων έχει περιορισθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σάρωσε τη χώρα η φονική κακοκαιρία: Δύο νεκροί, πλημμύρες, παγίδες θανάτου δρόμοι στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442