Η κοινωνία έκλεισε το μάτι στο περσινό B-Fest, που διοργανώνεται από το περιοδικό Βαβυλωνία. Φέτος διεξάγεται και πάλι, με αυξημένες προσδοκίες από διοργανωτές και κοινό, από την Τετάρτη 26 έως την Κυριακή 30 Μαΐου, στη Σχολή Καλών Τεχνών. Η Βαβυλωνία εκδίδεται από το 2003 βασιζόμενη στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και την αντι-ιεραρχία, και ικανοποιεί την ανάγκη […]
Η κοινωνία έκλεισε το μάτι στο περσινό B-Fest, που διοργανώνεται από το περιοδικό Βαβυλωνία. Φέτος διεξάγεται και πάλι, με αυξημένες προσδοκίες από διοργανωτές και κοινό, από την Τετάρτη 26 έως την Κυριακή 30 Μαΐου, στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Η Βαβυλωνία εκδίδεται από το 2003 βασιζόμενη στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και την αντι-ιεραρχία, και ικανοποιεί την ανάγκη της αδιαμεσολάβητης αντιπληροφόρησης της ελληνικής κοινωνίας. Διεθνοποιήθηκε τον Ιούλη του 2008, συνεργαζόμενη με τον πιο ανατρεπτικό λόγο της Αμερικής, όπως αυτός αρθρώνεται από το δίκτυο ΖΝΕΤ (αυτό δε σημαίνει ταύτιση απόψεων αλλά ένα ενδυναμωμένο πεδίο διαλόγου).
Σε επιστέγασμα της συνεργασίας, ριζοσπάστες διανοούμενοι και ακτιβιστές του δικτύου, όπως ο Μάικλ Άλμπερτ και ο Χάουαρντ Ζιν μεταξύ άλλων, μοιράστηκαν έναν πλούτο ιδεών και προτάσεων σε ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα και γεύτηκαν πλούσιες σε νόημα ζωντανές ριζοσπαστικές συζητήσεις κατά την περσινή διοργάνωση.
Φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ – που περιλαμβάνει πολιτικό πρόγραμμα με ομιλίες και σεμινάρια αλλά και πολιτιστικό με προβολές και συναυλίες – γίνεται αναφορά σε ζητήματα ενέργειας, οικολογίας, στο φλέγον διατροφικό πρόβλημα, στην ανάπτυξη των ελεύθερων κοινωνικών χώρων, στο ζήτημα των μεταναστών.
Αυτό ειναι και το γενικότερο πνεύμα πάνω στο οποίο η Αντιεξουσιαστική εφημερίδα Βαβυλωνία διοργάνωσε το πρώτο διεθνές, αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ στη Σχολή Καλών Τεχνών από τις 27 εως 31 Μαιου του 2009.
Ενθουσιώδη ακροατήρια ταξίδευαν στον κόσμο των σημασιών για πέντε μέρες μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι 30.000-40.000 κόσμου που συμμετείχαν διαδραστικά στις συζητησεις στις συναυλίες στα θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα στα εικαστικά χάπενινγκ και στα εργαστήρια πολιτικής ζύμωσης αποδεικνύουν τα προλεγόμενα.
Συγκεκριμένα στο περσινό Β-Fest ο Μάικλ Άλμπερτ μίλησε για την κρίση και τις κοινωνικές ανισότητες του καπιταλισμού αλλα και για την πρόταση του για τη συμμετοχική κοινωνία, ο Χάουαρντ Ζιν διατύπωσε τη γνώμη του για την αξία της πολιτικής ανυπακοής, ο Αντρέι Γκρουμπασιτς εισηγήθηκε για τις σύγχρονες μορφές δράσης, ο Μπίφο συνέδεσε τους εργατικούς χώρους με την οικονομική κρίση και την αντίσταση, ενώ για την οικονομική κρίση ειχαμε και την παρέμβαση του Νόαμ Τσόμσκι ιντερνετικά καθώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως όπως είχε επιχειρηθεί αρχικά.
Παράλληλα έλαβαν χώρο επιτυχώς workshops αναφορικά με τις μειονότητες, τους μετανάστες και την Ευρώπη-Φρούριο, την ενέργεια και το αγροτικό ζήτημα, την εκπαίδευση, τους δημόσιους χώρους, τα κινήματα στις φυλακές, την έμφυλη ταυτότητα αλλά και πολλά άλλα πολιτιστικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Λεπτομερώς για τα προηγούνενα μπορείτε να πληροφορηθείτε από το site.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας