Νέο χαμηλό έτους στο Χρηματιστήριο με απώλειες 3,32%
Σε νέα χαμηλά έτους έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας με τις τιμές των μετοχών να δέχονται ισχυρές πιέσεις, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις διεθνείς αγορές. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.582,22 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,32%.
Σε νέα χαμηλά έτους έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας με τις τιμές των μετοχών να δέχονται ισχυρές πιέσεις, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις διεθνείς αγορές.
O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.582,22 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,32%. H αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 112,667 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,89% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,34%.
Από τους επιμέρους άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+3,12%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών -4,54% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -5,18%.
Συνολικά 46 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 134 πτωτικά και 47 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Medicon +17,52%, Νεώριο +10,64%, ΝΕΛ +9,09% και Λάνακαμ (κο) +7,84%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κλωνατέξ (κο) -14,29%, Ναυτεμπορική -13,46%, Τέξαπρετ -10% και Epsilon Net -10%.
Απώλειες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί και στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, όπου επίσης σημειώνονται απώλειες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 χάνει 3% πέφτοντας στις 5.000,76 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax σημειώνει απώλειες 3,28%.
Στο Παρίσι, το χρηματιστήριο καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 4%.
Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άνοιξε με απώλειες. Στις 17:15 (ώρα Ελλάδας) ο Dow Jones έχανε 2,18% και ο Nasdaq -2,49%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442