Σημαντική υποχώρηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή
Με σημαντική πτώση σταμάτησαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Παρασκευή, στην κορυφή της οποίας τέθηκαν οι τράπεζες καθώς οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη δεν φαίνεται να υποχωρούν. Υποχώρηση και στη Γουόλ Στριτ παρά τα ενθαρρυντικά μακρο-οικονομικά στοιχεία, σε χαμηλό 19 μηνών η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.
Με σημαντική πτώση σταμάτησαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Παρασκευή, στην κορυφή της οποίας τέθηκαν οι τράπεζες καθώς οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη δεν φαίνεται να υποχωρούν. Υποχώρηση και στη Γουόλ Στριτ παρά τα ενθαρρυντικά μακρο-οικονομικά στοιχεία.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών αφαίρεσαν τις περισσότερες μονάδες από τους δείκτες: Lloyds, RBS, Banco Santander, Barclays, Unicredit, HSBC, Commerzbank, Deutsche Bank έκλεισαν με υποχώρηση μεταξύ 2 και 7 ποσοστιαίων μονάδων.
Οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν ότι τα μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων θα ανακόψουν την ορμή της ανάκαμψης.
Και στη Γουόλ Στριτ πρωταγωνίστησαν οι χρηματοπιστωτικές (Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan, Morgan Stanley), καθώς στο αρνητικό κλίμα από την Ευρώπη προστέθηκαν οι ανησυχίες για έρευνες των αμερικανικών Αρχών σχετικά με τα προ της κρίσης.
Οι ρυθμίσεις που ψήφισε η Γερουσία για τους οίκους αξιολόγησης έριξε και τις μετοχές τους. Χαμηλότερα και οι μετοχές Visa, Mastercard, καθώς φαίνεται ότι οι εταιρείες με τις αλλαγές στη νομοθεσία θα πρέπει χαμηλώσουν τις χρεώσεις τους.
Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία -η ενίσχυση στις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο- δεν βοήθησαν τους δείκτες. Οι μετοχές των Ford, Boeing, Ιntel σημείωσαν επίσης πτώση.
Η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα άγγιξε το χαμηλότερο σημείο της τους τελευταίους 19 μήνες, φτάνοντας μέχρι και το 1,2328 δολάριο.
Νέο ρεκόρ, εν μέσω της αβεβαιότητας, άγγιξε ο χρυσός, φτάνοντας τα 1.249,70 δολάρια η ουγκιά.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 3,12% στις 6.056,71 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.262,85 μονάδες, με πτώση 3,14%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 4,6% στις 3.560,36 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,51% σταματώντας στις 10.620,16 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.346,85 μονάδες, με πτώση 2%. Ο S&P υποχώρησε κατά 1,88% στις 1.135,68 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442