Την παρέμβαση της Επ.Ανταγωνισμού ζητά ο Ν.Σηφουνάκης για πτήσεις Aegean και Olympic
Επιστολή τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού απέστειλε ο υφυπουργός Υποδομών Ν.Σηφουνάκης με αφορμή ανακοινώσεις διακοπής δρομολογίων κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς, από τις Aegean και Olympic Air, οι οποίες έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να συγχωνευθούν.
Επιστολή τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού απέστειλε ο υφυπουργός Υποδομών Ν.Σηφουνάκης με αφορμή ανακοινώσεις διακοπής δρομολογίων κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς, από τις Aegean και Olympic Air, οι οποίες έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να συγχωνευθούν
Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον Δημήτρη Κυριτσάκη, ο υφυπουργός αναφέρει:
«Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της χώρας, της Aegean Airlines και της Olympic Air. Ο ημερήσιος Τύπος με δημοσιεύματά του, αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες με επιμέρους ανακοινώσεις τους γνωστοποιούν ότι προβαίνουν άμεσα σε διακοπές γραμμών του εσωτερικού παρά τη δέσμευσή τους να εκτελέσουν αυτά τα δρομολόγια.
» Παρακαλούμε όπως ασκήσετε τα δέοντα εντός των ορίων της αρμοδιότητάς σας ώστε, έως ότου και εάν εγκριθεί η σχεδιαζόμενη συγχώνευση, οι δύο εταιρείες να λειτουργούν ανεξάρτητα, χωρίς συντονισμό των δραστηριοτήτων τους και σε πλήρη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τους κανόνες του ανταγωνισμού και, κυρίως, από τα άρθρα 101 και 102 της Συνθήκης της Λισαβόνας και των άρθρων 1 και 2 του νόμου 703/77.»
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας