Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δεν αποκλείονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, με κορύφωση 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη. Ήδη, σήμερα, Δευτέρα, εργαζόμενοι κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο και τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη.

2

Δεν αποκλείονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, με κορύφωση 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ήδη, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο και τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης, ωστόσο οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής παραμένουν σε λειτουργία. 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας που ξεκινά η 48ωρη απεργία, θα τεθούν εκτός λειτουργίας μονάδες και στα δύο ενεργειακά κέντρα, Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης. Διευκρίνισε, πάντως, ότι, σε αυτή τη φάση, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση και ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται προκειμένου να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ο κ. Φωτόπουλος μίλησε στον BHMA FM 99,5 το πρωί της Δευτέρας και κατήγγειλε το γεγονός ότι η χρέωση του αυξημένου ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Η ΓΕΝΟΠ διαμαρτύρεται για τις μειώσεις μισθών που ισχύουν σε όλες τις ΔΕΚΟ, τη μείωση κατά 10% της κρατικής επιχορήγησης προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, την οποία η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει παράνομη, και την αναστολή των προσλήψεων 2.000 εργαζομένων που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάνουν λόγο για «άδικες, καταστροφικές και παράλογες πολιτικές που θα διαλύσουν την επιχείρηση και τον ασφαλιστικό μας φορέα», καθώς και για εμπαιγμό των 2.000 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2007.

Για τις μειώσεις μισθών και δώρων η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρήματα (εκτιμώνται σε 104 εκατ. ευρώ) «δεν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στις τσέπες των μετόχων», ενώ για τη μείωση της επιχορήγησης του ασφαλιστικού ταμείου από τον προϋπολογισμό κατά 10%, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι οδηγεί σε μείωση των συντάξεων κατά 25% κατ αρχήν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο