Η θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 1993 και
έκανε την πρώτη της εμφάνιση την αποκριά του ίδιου χρόνου. Τον
Αύγουστο του 1997 ιδρύθηκε η αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
με την επωνυμία ‘’ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - ΟΙ ΟΧΛΗΡΟΙ ’’ με έδρα την Κοζάνη και
με βασικό στόχο να συμβάλλει, στο βαθμό που μπορεί, στην πολιτιστική
ανάπτυξη του Νομού Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής
Μακεδονίας.
• να οργανώνει πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με στόχο τη διάδοση του θεάτρου. • να συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την ταυτόχρονη παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, και οχι μόνο. • να συστήνει θιάσους που θα παρουσιάζουν θεατρικά έργα στην Κοζάνη, σε κάθε άλλη πόλη της Ελλάδος και σε πόλεις του εξωτερικού. • να ιδρύσει θεατρική σχολή, παιδική σκηνή, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και πειραματική σκηνή • να συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μέλη Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους.Σήμερα αριθμεί 25 μέλη και αποτελείται από εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους της ΔΕΗ, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και μαθητές λυκείου και γυμνασίου.
Δραστηριότητες Μελών Η οργάνωση παραγωγής, σκηνοθεσία, σκηνογραφία-σκηνικά, χορογραφίες, μουσική επιμέλεια, φωτισμοί, διαφημίσειςκ.α. είναι προϊόντασυλλογικής προσπάθειας των μελών.Έτσι αξιοποιείταιτο ντόπιο δυναμικότο οποίο είναιπλούσιοκαι δημιουργικό κάτι που φαίνεταιόταν τουδίνονται οι απαραίτητες ευκαιρίες.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.