ΠΑΟΚ στο Περιστέρι χωρίς φορ, αλλά με Βερόν και σύστημα α λα… Ρόμα
Η συνεχής γκρίνια και τα προβλήματα στον εφετινό ΠΑΟΚ, «περισσεύουν». Ο «Δικέφαλος» θα παραταχθεί χωρίς κλασικό φορ στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το σύστημα που έχει στο μυαλό του ο Φερνάντο Σάντος που αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε και τον Βερόν στην αποστολή, ουσιαστικά θυμίζει κάτι από αυτό που εφήρμοζε για τουλάχιστον τρία χρόνια ο... Λουτσιάνο Σπαλέτι στη Ρόμα.
Λένε ότι η συνεχής γκρίνια αποτελεί και την πηγή περαιτέρω προβλημάτων. Στον εφετινό ΠΑΟΚ, η γκρίνια «περισσεύει», όπως εξάλλου και τα πολλά προβλήματα. Ο «Δικέφαλος» θα παραταχθεί χωρίς κλασικό φορ στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Το σύστημα που έχει στο μυαλό του ο Φερνάντο Σάντος, ουσιαστικά θυμίζει κάτι από αυτό που εφήρμοζε για τουλάχιστον τρία χρόνια ο Λουτσιάνο Σπαλέτι στην Ρόμα.
Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο ιταλός προπονητής είχε επιλέξει να αγωνίζεται η ομάδα του χωρίς το κλασικό σέντερ φορ και με πολλούς χαφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος πήρε και τον… παροπλισμένο Βερόν στην αποστολή!
Η αρχική διάταξη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι ουσιαστικά θα «βαφτίζει» σέντερ φορ τον Βλάνταν Ιβιτς. Στην πραγματικότητα όμως, ο Δικέφαλος θα στηριχθεί στις επιθετικές ικανότητες των επιθετικών χαφ που διαθέτει. Για να ακριβολογούμε, ο πορτογάλος προπονητής έχει καταλήξει σε μια διάταξη 4-3-3.
Στην δεξιά πλευρά θα αγωνιστεί ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ δεξιά θα τοποθετηθεί ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια. Στα χαφ, ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ δίπλα του θα έχει τους Φωτάκη, Σορλέν. Στην άμυνα, είναι δεδομένη η επιστροφή του Μαλεζά, ο οποίος μαζί με τον Τσιρίλο θα είναι στον κεντρικό άξονα.
Στα άκρα, ο Σαβίνι θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά αντικαθιστώντας τον Λίνο και ο Αραμπατζής στην δεξιά. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν πάντως οι Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μωϋσιάδης, Φωτάκης, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Βερόν, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια.
Ανεξαρτήτων των προβλημάτων, είναι σαφές πάντως ότι πρόκειται για έναν ακόμη αγώνα οριακής σημασίας για τον ΠΑΟΚ. Το κλίμα έντονης αμφισβήτησης μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσα από διαδοχικές νίκες. Τις τελευταίες ημέρες, ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε να ηρεμήσει τους τόνους μέσα από συνεχείς συζητήσεις με τους αθλητές.
Προς αυτή τη κατεύθυνση, κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης. Στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και ζήτησε απ όλους να ξεχάσουν ότι προηγήθηκε.
Από την άλλη πλευρά, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί στο μέλλον πειθαρχικά παραπτώματα, τονίζοντας ότι απαιτεί απ όλους να έχουν επαγγελματική συμπεριφορά.
Στην πραγματικότητα, ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» γνωρίζει ότι μια νίκη επί του Ατρομήτου είναι ικανή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του κακού κλίματος. Στην αντίθετη περίπτωση, η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, όπου ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.