Ο Ολυμπιακός έβγαλε με απόλυτη επιτυχία την «διαβολο-βδομάδα», κερδίζοντας Αλκμααρ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πλέον ελπίζει να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναφέρθηκε στην μεταμόρφωση των «ερυθρολεύκων» σε αυτά τα τρία παιχνίδια, στις «παγίδες» που κρύβει η συνέχεια, την κούραση ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στη δύναμη του Καραϊσκάκη που «φέτος θα μας δώσει τον τίτλο».
Ο Ολυμπιακός έβγαλε με απόλυτη επιτυχία την «διαβολοβδομάδα», κερδίζοντας Αλκμααρ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πλέον έχει μπροστά του ένα εύκολα φαινομενικά αγώνα, με τον Πανιώνιο, ούτως ώστε να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, που έχει δύσκολο έργο κόντρα στην ΑΕΚ.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναφέρθηκε στην μεταμόρφωση των «ερυθρολεύκων» σε αυτά τα τρία παιχνίδια, κάτι για το οποίο ήταν βέβαιος, όταν οι άλλοι δεν έβλεπαν την ομάδα να πατάει καλά, υποστήριξε ότι όλοι αναλογίστηκαν τις ευθύνες τους και τώρα είναι έτοιμοι να νικήσουν τους νεοσμυρνιώτες, ώστε να περάσουν στην πρώτη θέση και να φορτώσουν με άγχος τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουν κανέναν αντίπαλο, αλλά και να μην πετάξουν άλλους βαθμούς μέσα στην έδρα τους, όπως έκαναν με την Καβάλα, ενώ για τον τομέα της κούρασης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει, όμως η θέληση για νίκες που υπάρχει το αντισταθμίζει…
Οι δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής».
– Πόσοι περίμεναν αυτή την μεταμόρφωση του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα της Καβάλας και πριν από την αναμέτρηση με την Αλκμααρ και τα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν για το πρωτάθλημα… «Δεν ξέρω πόσοι το περίμεναν, αλλά εγώ ήμουν ένας από αυτούς που το είπα και στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Αλκμάαρ και στους συμπαίκτες μου. Ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και θα δείξει τη δύναμή του. Κερδίσαμε τον πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, περάσαμε νικηφόρα από τις έδρες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Νομίζαμε ότι από αυτά τα τρία παιχνίδια πήραμε το τέλειο».
– Τι άλλαξε και η ομάδα έδειξε τέτοια δυναμική και τέτοιο χαρακτήρα από τη μια μέρα στην άλλη; «Αναλογιστήκαμε όλοι τις ευθύνες μας και καταλάβαμε ότι έπρεπε να τα δώσουμε όλα για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Δεν θέλαμε και δεν είχαμε το δικαίωμα να μείνουμε πίσω. Με απόλυτη συγκέντρωση και τρομερή θέληση από όλους καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό ξέρεις από δυσκολίες και ευθύνες.
» Εμείς έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε μπροστά στη βαθμολογία και να μας κυνηγούν οι άλλοι. Όχι να τους κυνηγάμε εμείς. Δεν μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα μέναμε πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Τώρα θέλουμε νίκη με τον Πανιώνιο για να περάσουμε μπροστά και μα φορτώσουμε με περισσότερο άγχος τους αντιπάλους μας».
– Πολλοί θεωρούν ότι τα δύσκολα ματς πέρασαν και ότι το πρόγραμμα από εδώ και πέρα θα είναι βατό, αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο… «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα από αυτήν. Όχι μόνο πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια, αλλά να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο πλευρό του νέου προπονητή για να συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο.
»Το πρωτάθλημα φέτος θα μας το δώσει το Καραϊσκάκη. Δεν πρέπει να πετάξουμε άλλους βαθμούς στην έδρα μας σε κανένα παιχνίδι. Μόνο αν έχουμε στη σταθερότητα που είχαμε στο γήπεδο μας τα προηγούμενα χρόνια θα πάρουμε τον τίτλο. Για να το πετύχουμε χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση σε κάθε αγώνα».
– Η ομάδα προέρχεται από τρία δύσκολα ματς μέσα σε μια εβδομάδα και παίζει ξανά σε λίγες ώρες… «Σίγουρα υπάρχει κούραση, όμως υπάρχει και τρομερή θέληση. Το ένα αντισταθμίζει το άλλο. Πιστεύω ότι με τις νίκες που κάναμε ευχαριστήσαμε τον κόσμο μας και περιμένουμε τη θερμή συμπαράστασή του. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε ζεστούς τους φιλάθλους μας».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, όπου ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.