Τα ονόματα των διαιτητών που θα προταθούν για τις θέσεις διαιτητών και βοηθών FIFA γνωστοποίησε την Παρασκευή η ΕΠΟ, μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Δύο είναι τα νέα πρόσωπα, ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) και ο Σταύρος Τριτσώνης, οι οποίοι αντικατέστησαν τους Κύρο Βασσάρα και Γιάννη Σταυρίδη που δεν βρίσκονται πλέον στους πίνακες της ΚΕΔ.
Επίσης, αποφασίστηκε πως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από την Καλαμαριά, εξαιτίας του υποβιβασμού της στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, μπορούν να κάνουν μεταγραφή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά:
«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις:
1. Να προταθούν για τις θέσεις διαιτητών και βοηθών διαιτητών FIFA οι ακόλουθοι:
Σε περίπτωση που η Κασκαντίρη Ευγενία δεν περάσει επιτυχώς τα τεστ την 01.10.2009, στη θέση της θα προωθηθεί η Μπούμπουρη Κωνσταντίνα.
Επίσης, η ΕΠΟ θα ζητήσει από τη FIFA μια επιπλέον θέση διαιτητή, για την οποία προτείνεται η Αντωνίου Ελένη, και μια θέση βοηθού διαιτητή, για την οποία προτείνεται η Τσαγγάρη Νεκταρία.
2. Να δοθεί, κατ εξαίρεση των ισχυόντων κανονισμών, η δυνατότητα στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που διατηρούσε στη δύναμή της η ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς και απελευθερώθηκαν με τη μη συμμετοχή της ομάδας στα πρωταθλήματα Β και Γ Εθνικής, να συνάψουν συμβόλαια με άλλες ΠΑΕ ή ΤΑΠ έως τις 30.9.2009 και ώρα 15:00.
Ταυτόχρονα να θεωρηθούν έγκυρα όλα τα νέα συμβόλαια που οι ως άνω ποδοσφαιριστές είχαν τυχόν υπογράψει μέχρι σήμερα».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, όπου ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.