Ντεμπούτο στα «ερυθρόλευκα» για τον ενθουσιασμένο Ζίκο
Από την αρχή στα βαθιά πέφτει ο Ζίκο, ο οποίος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Τετάρτης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος τεχνικός δηλώνει ενθουσιασμένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και την ευκαιρία που του δίνεται να αναλάβει την τύχη των «ερυθρόλευκων». Η αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ.
Από την αρχή στα βαθιά πέφτει ο Ζίκο, ο οποίος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Τετάρτης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δηλώνει ενθουσιασμένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και την ευκαιρία που του δίνεται να αναλάβει την τύχη των «ερυθρόλευκων». Ο νέος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά εξιστορεί στην προσωπική του ιστοσελίδα τον τρόπο που κατέληξε στο Λιμάνι, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους Βραζιλιάνους που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού.
«Από την Μόσχα για το Ρίο, σταμάτησα στην Ελλάδα. Ήμουν στο Παρίσι με τον αδερφό μου τον Εντού και ήμουν έτοιμος να επιστρέψω στο Ρίο, ώσπου δέχτηκα πρόταση από τον Ολυμπιακό και βρέθηκα στην Ελλάδα. Στο παρελθόν έχουν παίξει μεγάλοι Βραζιλιάνοι παίκτες σε αυτή την ομάδα, όπως ο Ριβάλντο, ο Ζιοβάνι, ο Ζε Ελίας.
» Τώρα υπάρχουν οι Λεονάρντο, Ντουντού και Ντιόγκο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και σε ένα κλαμπ υψηλού επιπέδου. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες ομάδες και σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες».
Αναφορικά με την Αθήνα αλλά και το πρόγραμμα που ακολουθεί για την ομάδα του, τονίζει:
«Έχουμε πέντε πολύ σημαντικά παιχνίδια σε 14 μέρες για το ελληνικό πρωτάθλημα και το Champions League. Ένα από αυτά είναι με την Αρσεναλ στο Λονδίνο».
Η αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, με την απογευματινή προπόνηση.
Ο Ντομί έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ οι Σοϊλέδης και Μαρέσκα ακολούθησαν μέρος της προπόνησης. Ο Γκαλέτι ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.
Μετά το πέρας της προετοιμασίας ανακοινώθηκε η αποστολή για το ματς με την Ενωση, στην οποία μετέχουν οι ακόλουθοι 19 ποδοσφαιριστές: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Μήτρογλου, Ζαϊρί.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, όπου ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.