Σε 16 χρόνια προεδρίας Σ.Κόκκαλη, 25 «ερυθρόλευκοι» προπονητές
Στα 16 χρόνια που ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλαξε 25 φορές τον προπονητή της ομάδας. Ο Όλεγκ Μπλαχίν ήταν ο πρώτος που απέλυσε, ενώ όλα αυτά τα χρόνια μόνο τέσσερις προπονητές ξεκίνσαν και ολοκλήρωσαν μια αγωνιστική περίοδο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Τάκης Λεμονής, ο Τροντ Σόλιντ και πέρυσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Στα 16 χρόνια που ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλαξε 25 φορές τον προπονητή της ομάδας. Ο Όλεγκ Μπλαχίν ήταν ο πρώτος που είχε απολύσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, σχεδόν μόλις ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου και μάλιστα ενώ ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε προημιτελικά μιας διοργάνωσης (Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης).
Έκτοτε πέρασαν ουκ ολίγοι από την «ηλεκτρική καρέκλα» του συλλόγου, κάποιοι και για δεύτερη φορά, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Τάκης Λεμονής, ενώ υπήρξαν και 7 «υπηρεσιακοί» προπονητές, όπως είναι από σήμερα, Tρίτη, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
Ο Αποστόλης Φίλης, ο Νίκος Γιούτσος, ο Τάκης Περσίας, ο Γιάννης Κόλλιας, ο Χοσέ Σεγκούρα, αλλά και ο Τάκης Λεμονής την πρώτη φορά, ακόμη και ο Ολεγκ Προτάσοφ, αρχικά ανέλαβαν προσωρινά. Οι τρεις τελευταίοι οδήγησαν την ομάδα σε πρωτάθλημα, και οι δύο (Λεμονής, Προτάσοφ) έμειναν και την επόμενη χρονιά και καθιερώθηκαν ως προπονητές της ομάδας.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι όλα αυτά τα χρόνια μόνο τέσσερις προπονητές ξεκίνσαν και ολοκλήρωσαν μια αγωνιστική περίοδο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Τάκης Λεμονής, ο Τροντ Σόλιντ και πέρυσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαντοβιτς θα είναι ο τέταρτος που θα καθήσει στον πάγκο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ιδιότητα του υπηρεσιακού, καθώς είχαν προηγηθεί ο Νίκος Γιούτσος για ένα ματς (με Μαρσέιγ στο Κύπέλλο UEFA), ο Γιάννης Κόλλιας για δύο (με Μάντσεστερ Γιουνάτεντ και Λεβερκούζεν για το Τσάμπιονς Λιγκ) και ο Τάκης Λεμονής αμέσως μετά την απόλυση του Γιάννη Ματζουράκη (σε επαναληπτικό αγώνα με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο UEFA). Την επόμενη χρονιά, τόσο αυτός όσο και ο Ολεγκ Προτάσοφ ήταν πλέον κανονικοί προπονητές του Ολυμπιακού.
Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί και ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος έμεινε στον πάγκο μόνο για ένα παιχνίδι Κυπέλλου, ενώ ο Τάις Λίμπρεχτς αποχώρησε την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας!
Αναλυτικά, όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού κατά τη θητεία του Σωκράτη Κόκκαλη, με τη σημείωση πως ο Ολεγκ Μπλαχίν ήταν ήδη στην τεχνική ηγεσία όταν ανέλαβε ο σημερινός ηγέτης των «ερυθρολεύκων».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, όπου ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.