Συγχαρητήρια και συμβουλές από Τεν Κάτε στους «πράσινους»
Στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί της Ξάνθης, και αφού είχε μεσολαβήσει το ρεπό της Δευτέρας, ο Χενκ Τεν Κάτε μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του αλλά και συμβουλές. «Πρώτη» του Μαρίνου, αποχώρησε ο Δάρλας, ατομικό οι Κάρα, Λέτο και Καντέ. Δείχνει να γλιτώνει την τιμωρία και να παίζει με κόσμο με την «Γαλατά».
- Οι «εκλεκτοί» για το Europa League
89
Στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί της Ξάνθης, και αφού είχε μεσολαβήσει το ρεπό της Δευτέρας, ο Χενκ Τεν Κάτε μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του αλλά και τους συμβούλεψε να «καθαρίζουν» από νωρίς τα παιχνίδια που δεν είναι ντέρμπι.
«Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση του δευτέρου μέρους. Σε αυτό το διάστημα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κερδίσαμε δίκαια. Μια νίκη που είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια που κάνουμε για να πάρουμε τον τίτλο» είπε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός στους «πράσινους».
Και πρόσθεσε:
«Θέλω όμως αυτά τα παιχνίδια να τα καθαρίζουμε από νωρίς. Να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας και να μην δίνουμε δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να μας πάρει βαθμό. Βέβαια η Ξάνθη ήταν κακή, έπαιξε αντιποδόσφαιρο και δεν ήταν εύκολο στο πρώτο ημίχρονο να τους ανοίξουμε την άμυνα».
Κατέληξε κάνοντας αναφορά και στο κάκιστο τερέν:
«Δεν μας βοήθησε και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Αυτό δεν είναι δικό σας θέμα βέβαια, περιμένω από τους αρμόδιους να το λύσουν».
Παρουσίασε τον Μαρίνο
Κατόπιν, ο Τεν Κάτε παρουσίασε στους υπόλοιπους παίκτες τον Στέργο Μαρίνο, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Ο νεαρός φάνηκε αρκετά αγχωμένος και ο Ολλανδός τεχνικός προσπάθησε να σπάσει τον… πάγο, λέγοντας:
«Να καλωσορίσουμε στην ομάδα ένα νέο μέλος, τον Στέργο Μαρίνο, ο οποίος ήρθε για να μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Περιμένω να τον αγκαλιάσετε και να τον βοηθήσετε και εσείς να προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα».
Αποχώρησε ο Δάρλας, ατομικό Κάρα, Λέτο, Καντέ
Η προπόνηση διεξήχη χωρίς την παρουσία των διεθνών, σε χαλαρούς ρυθμούς και ολοκληρώθηκε με οικογενειακό δίτερμα, στο οποίο παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον Φίλιππο Δάρλα, που ένιωσε ένα τσίμπημα στους προσαγωγούς και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, χωρίς πάντως να φαίνεται εκ πρώτης όψεως για κάτι σοβαρό. Το πιθανότερο είναι ο Αγρινιώτης μπακ να προφυλαχθεί στο φιλικό της Τετάρτης με την Κέρκυρα.
Παράλληλα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο τραυματίας Γιώργος Καραγκούνης και ο Σεμπαστιάν Λέτο, λόγω ενός αιματώματος στη δεξιά κνήμη. Απών από την προπόνηση ήταν ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, που είχε ζητήσει άδεια για κάποιο προσωπικό του θέμα και μάλιστα δεν είναι και στην αποστολή για το φιλικό με τους «Φαίακες». Ατομικά προπονήθηκε και ο Καντέ.
Από το γκρουπ των «κομμένων» οι Κλέιτον και Μάντζιος προπονήθηκαν μόνοι τους το πρωί της Τρίτης στην Παιανία, ενώ οι Τζιόλης και Δημούτσος απουσίαζαν λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές ανδρών και ελπίδων αντίστοιχα.
Η αποστολή για το φιλικό με ΚέρκυραΑμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο Τεν Κάτε ανακοίνωσε τους παίκτες που θα ταξιδέψουν για το νησί της Κέρκυρας για τις ανάγκες του φιλικού με τους Φαίακες.
Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι Σαριέγκι, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ, Πετρόπουλος, Καρνέζης, Σισέ, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος από την πρώτη ομάδα και οι νεαροί Μαυρίας, Φέτσης, Ντάρλας, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Κουσίδης, Καπίνος, Ταγματζίδης και Κάσας από την Golden Team.
Γλιτώνει την τιμωρία και παίζει με κόσμο με την «Γαλατά»
Στο μεταξύ, αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την UEFA, οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς των προκριματικών του Champions League με τη Σπάρτα Πράγας. Αυτό σημαίνει πως οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν με κόσμο τη Γαλατάσαραϊ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League στις 17 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, το «τριφύλλι» κινδυνεύει πολύ σοβαρά να παίξει κεκλεισμένων των θυρών στο επόμενο εντός έδρας ματς, αυτό με τη Στουρμ Γκρατς στις 22 Οκτωβρίου. Κι αυτό γιατί εκκρεμεί η εκδίκαση της απόφασης για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Ινδία, η «βασίλισσα» του ντόπινγκ
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη, Παύλος
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
- Νάπολι: Το τέλος του Λουκάκου και η επόμενη μέρα στην επίθεση
- Η Λέστερ υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, δέκα χρόνια μετά το ιστορικό πρωτάθλημα στην Premier League! (vid, pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442