Η Delhaize αυξάνει το προσφερόμενο τίμημα για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα 34 ευρώ/μετοχή
Στα 34 ευρώ ανα μετοχή αυξάνει η Delhaize το προσφερόμενο τίμημα για την ΑΒ Βασιλόπουλος. Η αύξηση της προσφοράς κατά 11,5% ευνοεί ιδιαιτέρως τους μετόχους μειοψηφίας άποδεικνύοντας ότι πολλές φορές οι σωστές διαπραγματεύσεις και οι πιέσεις πιάνουν τόπο. Το νέο τίμημα ικανοποιεί την οικογένεια Βασιλόπουλου.
Ο βελγικός όμιλος λιανικού εμπορίου Delhaize είπε την Δευτέρα ότι αυξάνει το προσφερόμενο τίμημα για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα 34,00 ευρώ ανά μετοχή, με τους βασικούς μετόχους να υποστηρίζουν την συμφωνία.
Η αύξηση της προσφοράς κατά 11,5% ευνοεί ιδιαιτέρως τους μετόχους μειοψηφίας άποδεικνύοντας ότι πολλές φορές οι σωστές διαπραγματεύσεις και οι πιέσεις πιάνουν τόπο. Το νέο τίμημα ικανοποιεί την οικογένεια Βασιλόπουλου.
Η ανακοίνωση οδήγησε την μετοχή της Βασιλόπουλος σε άνοδο 11,3% στα 34 ευρώ, φθάνοντας τη νέα προσφορά.
Η βελγική εταιρία, η οποία απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΑΒ το 1992, είπε ότι η οικογένεια Βασιλόπουλου, που διατηρεί το υπόλοιπο 7% των μετοχών της εταιρίας, συμφώνησε να πουλήσει στη νέα τιμή, η οποία είναι 11,5% υψηλότερη του αρχικού τιμήματος.
Η νέα προσφορά αποτιμά την ΑΒ στα 433 εκατ. ευρώ, έναντι 388 εκατ. ευρώ βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, είπε ο Pascale Weber, αναλυτής της KBC Securities, όπως αναφέρει το Reuters.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι και ένας άλλος μέτοχος που δεν κατονομάζεται και διατηρεί περίπου 5% των μετοχών, συμφώνησε να πουλήσει στη νέα τιμή.
Μετά την συμφωνία των μεγαλομετόχων να πουλήσουν στη νέα τιμή, η Delhaize ελπίζει να πιέσει και τους μετόχους μειοψηφίας να προχωρήσουν σε πώληση, είπε πηγή κοντά στην διαδικασία.
Με την προσφορά να λήγει στις 9 Ιουλίου, η Delhaize έχει μέχρι στιγμής εξαγοράσει μερικές μετοχές της ΑΒ στην προηγούμενη τιμή των 30,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ είπε ότι κατέχει πλέον 65,86% της Βασιλόπουλος, έναντι 65,27% πριν την έναρξη της δημόσιας πρότασης.
Η Delhaize είπε επίσης ότι η θυγατρική της, Delhaize «The Lion» Nederland, που εξαγοράζει την ΑΒ, δεν σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω το προσφερόμενο τίμημα.