Αποχωρεί η Vivartia από τη ζώνη γάλακτος της Αν.Μακεδονίας και Θράκης
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην αγορά του γάλακτος μετά την απόφαση της Vivartia να αποχωρήσει από τη ζώνη γάλακτος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθημερινό «περίσσευμα» γάλακτος της επιχείρησης φτάνει τους 120 τόνους.
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην αγορά του γάλακτος μετά την απόφαση της Vivartia να αποχωρήσει από τη ζώνη γάλακτος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Κατά πληροφορίες του Βήματος του Σαββάτου, το «περίσσευμα» γάλακτος που έχει η Vivartia λόγω της κρίσης που την πλήττει είναι 100-120 τόνοι ημερησίως.
Η πρώτη ορατή συνέπεια αυτής της απόφασης στην περιοχή θα είναι η κατάρρευση της τιμής παραγωγού. Σήμερα η τιμή παραγωγού στην περιοχή κυμαίνεται από 32 ως και 39 λεπτά το κιλό και η μέση τιμή είναι περίπου στα 37 λεπτά.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, δεν αποκλείεται και άλλη μεγάλη γαλακτοβιομηχανία να ακολουθήσει τη Vivartia σε αυτή την επιλογή.
Πηγή της αγοράς έλεγε ότι η μόνη ελπίδα για τους κτηνοτρόφους είναι να «ανοίξει» από τον Σεπτέμβριο η αγορά της Κίνας, όπου μπορεί να εξάγει σημαντικές ποσότητες η Γερμανία.
Η αύξηση της ζήτησης θα ανεβάσει τις τιμές παραγωγού και το «ντόμινο» θα φτάσει και στην ελληνική αγορά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας