Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Οκτώ υπηρεσιακά πιστόλια εκλάπησαν από σπίτια αστυνομικών τον τελευταίο μήνα

Οκτώ υπηρεσιακά πιστόλια εκλάπησαν από σπίτια αστυνομικών τον τελευταίο μήνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς τον τελευταίο μήνα έχει σημειωθεί μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια αστυνομικών, με μοναδικό στόχο τα υπηρεσιακά πιστόλια τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ήδη έχουν κλαπεί οκτώ υπηρεσιακά πιστόλια. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

53

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς τον τελευταίο μήνα έχει σημειωθεί μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια αστυνομικών, με μοναδικό στόχο τα υπηρεσιακά πιστόλια τους. Ήδη έχουν κλαπεί οκτώ υπηρεσιακά πιστόλια.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Τα Νέα, την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι πρόκειται για μία ανοικτή απειλή προς το Σώμα των αστυνομικών από τρομοκρατική οργάνωση.

Για την υπόθεση, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, με αναλυτικό φάκελο που έχει διαβιβαστεί στο Μαξίμου, ενώ ανεπίσημη ενημέρωση έχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, από τις 20 Ιανουαρίου έως και τις 18 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Λεκανοπεδίου και κατά βάση σε περιοχές του Δήμου της Αθήνας, έγιναν επτά διαρρήξεις σε διαμερίσματα αστυνομικών με τους άγνωστους δράστες να αναζητούν και να αφαιρούν αποκλειστικά τα υπηρεσιακά πιστόλια και να μην πειράζουν τίποτε άλλο από την οικοσκευή.

Τα σπίτια των αστυνομικών έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά (για αποτυπώματα κ.λπ.), χωρίς να έχουν προκύψει ουσιαστικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ωστόσο οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται κυρίως στις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν δραστηριοποιηθεί την τελευταία περίοδο, όπως ο Επαναστατικός Αγώνας και η Σέχτα Επαναστατών.

Από το μπαράζ των διαρρήξεων οι δράστες έχουν ήδη δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο με οκτώ πιστόλια, αφού σε μία περίπτωση βρήκαν εκτός από το υπηρεσιακό κι ένα δεύτερο, ιδιωτικό, όπλο που κατείχε αστυνομικός.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, η οποία κινείται με ιδιαίτερη διακριτικότητα με βασικό επιχείρημα ότι πρέπει να αποφευχθεί ένας γενικευμένος πανικός στο Σώμα των αστυνομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο