Διακόπηκε η παροχή νερού σε πόλη της Κίνας λόγω διαρροής φαινόλης σε ποταμό
Διακόπηκε εσπευσμένα η παροχή νερού στην πόλη Γιάντσενγκ της ανατολικής Κίνας, όταν διαπιστώθηκε ότι φαινόλη διέρρευσε σε ποταμό της περιοχής από χημικό εργοστάσιο. Χωρίς νερό τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ανεστάλη η λειτουργία της εταιρείας και οι ιδιοκτήτες της συνελήφθησαν.
103
Διακόπηκε εσπευσμένα η παροχή νερού στην πόλη Γιάντσενγκ της ανατολικής Κίνας, όταν διαπιστώθηκε ότι φαινόλη διέρρευσε σε ποταμό της περιοχής από χημικό εργοστάσιο. Χωρίς νερό τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η λειτουργία της εταιρείας «Biaoxin Chemical Company» ανεστάλη, οι ιδιοκτήτες της συνελήφθησαν και ανακρίνονται για το πώς μολύνθηκαν τα δύο από τρία εργοστάσια υδροδότησης στην πόλη.
Η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία φέρεται να προέβη παράνομα στη ρίψη υγρών αποβλήτων στον ποταμό Μάνγκσε, φέρται να δήλωσε ο Ζούε Γιου, γραμματέας του δήμου.
Οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν μια ασυνήθιστη οσμή στα δύο εργοστάσια επεξεργασίας του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο υδροδότησης νωρίς την Παρασκευή και οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός φαινολικού παραγώγου στο νερό, γεγονός που το καθιστούσε ακατάλληλο για πόση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
- Ευρώπη: Η βίαιη ενηλικίωση των Βρυξελλών
- Από τον Έπσταϊν στον Diddy; Η Σάρα Φέργκιουσον στη σκιά των σεξουαλικών σκανδάλων
- Next please: Τα dating apps μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη μοναξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442