Επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα έστειλε η Χαμάς, μέσω του Τζον Κέρι
Επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς. Η επιστολή έφτασε στα Ηνωμένα Έθνη και στη συνέχεια δόθηκε στον γερουσιαστή Τζον Κέρι που επισκέπτεται την Λωρίδα της Γάζας. Ο Τζ.Κέρι δεν συναντήθηκε με στελέχη της Χαμάς.
91
Επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς. Η επιστολή έφτασε στα Ηνωμένα Έθνη και στη συνέχεια δόθηκε στον γερουσιαστή Τζον Κέρι που επισκέπτεται την Λωρίδα της Γάζας. Ο Τζ.Κέρι δεν συναντήθηκε με στελέχη της Χαμάς.
Η επικεφαλής υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ, Κάρεν Αμπού Ζαΐντ, δήλωσε στο BBC ότι η επιστολή παραδόθηκε στον Τζον Κέρι, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει εάν αυτός την αποδέχθηκε.
Δεν έγιναν επίσης γνωστές λεπτομέρειες της επιστολής.
Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου υπό τον Τζον Κέρι επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανάληψη του ελέγχου της από τη Χαμάς τον Ιούνιο του 2007, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι παραμένει ανέπαφο το καθεστώς απομόνωσης του ριζοσπαστικού κινήματος.
Ο Τζ.Κέρι επισκέφθηκε την πόλη Σντερότ, η οποία πλήττεται συχνά από ρουκέτες του Ισραήλ. Δήλωσε ότι η επίσκεψη δεν «σηματοδοτεί αλλαγή στο θέμα της Χαμάς… Αυτό που σημαίνει είναι η προσπάθειά μας να ακούσουμε και να μάθουμε».
Ωστόσο, η αντιπροσωπεία δεν επισκέπτεται την Λωρίδα της Γάζας εκπροσωπώντας τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι η επίσκεψη έχει περισσότερο ανθρωπιστικό, παρά πολιτικό χαρακτήρα.
Ο Ισραηλινός βουλευτής Γιουβάλ Στάινιτζ, στέλεχος του Λικούντ και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας, δήλωσε από την πλευρά του, αναφερόμενος στην επίσκεψη: «Δεν πιστεύω ότι σημαίνει τίποτα, επειδή ο Κέρι είναι μέλος της Γερουσίας και δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ απλά δηλώνουν ότι δεν αγνοούν τους Παλαιστίνιους».
«Δεν πρόκειται για αλλαγή πολιτικής γιατί (ο Κέρι) δεν συναντήθηκε με στελέχη της Χαμάς» πρόσθεσε.
Την ώρα που ο Τζον Κέρι και η αντιπροσωπεία -που αποτελείται από δύο μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, τους Μπράιαν Μπέιρντ και Κιθ Έλισον- τα βίαια επεισόδια που απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία συνεχίστηκαν.
Το πρωι της Πέμπτης ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές στη Γάζα μετά την εκτόξευση ρουκετών στην ισραηλινή επικράτεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
- Ευρώπη: Η βίαιη ενηλικίωση των Βρυξελλών
- Από τον Έπσταϊν στον Diddy; Η Σάρα Φέργκιουσον στη σκιά των σεξουαλικών σκανδάλων
- Next please: Τα dating apps μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη μοναξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442