Η Ελλάδα θα ενεργήσει ως «έντιμος διαμεσολαβητής» προεδρεύοντας στον ΟΑΣΕ
Τη δέσμευση της Ελλάδας, ως προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ, να ενεργήσει ως ειλικρινής διαμεσολαβητής, να προωθήσει το διάλογο και να βελτιώσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς του, τόνισε η Ντ.Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας στη Βιέννη τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.
Τη δέσμευση της Ελλάδας, κατά την άσκηση του ρόλου της ως προεδρεύουσας του Οργανισμού για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη το 2009, να ενεργήσει ως ειλικρινής διαμεσολαβητής, να προωθήσει το διάλογο και να βελτιώσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς του, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας την Πέμπτη στη Βιέννη, στη Χειμερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας και τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο δραστηριότητάς του.
Όπως ανέφερε η υπουργός, στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, οι οποίες είναι σαφείς για τις τρεις διαστάσεις του Οργανισμού, συγκαταλέγονται η διαχείριση κρίσεων και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του ΟΑΣΕ, που συνεπάγεται τη θεσμική εξέλιξη του και την απόκτηση νομικής προσωπικότητας.
Ειδικότερα ως προς τη διαχείριση κρίσεων, η κ. Μπακογιάννη παρέπεμψε στη Γεωργία, τονίζοντας πως για την Ελλάδα η παρούσα κρίση επιβάλλει ο ΟΑΣΕ να κάνει εκεί περισσότερα και όχι λιγότερα, η ίδια είναι σταθερά προσηλωμένη στη διατήρηση μιας ουσιαστικής παρουσίας του Οργανισμού στην περιοχή. Η πρόσφατη συμφωνία στη Βιέννη για παράταση της παραμονής της εκεί αποστολής στρατιωτικών παρατηρητών πρέπει να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων ζητημάτων οικοδόμησης και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή.
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η ελληνική προεδρία στον ειδικό ρόλο του Οργανισμού ως προς την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπου πρόθεσή της είναι να προάγει την υλοποίηση των αντιτρομοκρατικών δεσμεύσεών του με πλήρη σεβασμό για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα εργαστεί επίσης σκληρά υποστηρίζοντας την εφαρμογή και τη βελτίωση των δεσμεύσεων του ΟΑΣΕ ως προς την ασφάλεια και αστυνόμευση των συνόρων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας