Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ώρες αγωνίας για τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο

Ώρες αγωνίας για τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο

Προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τηρώντας παράλληλα σιγή ασυρμάτου για τα αποτελέσματά τους. Οι Αρχές επικεντρώνονται στις μαρτυρίες του οδηγού και των κατοίκων της περιοχής, ενώ έκδηλη ειναι ανησυχία των οικείων του, λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

30

Προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τηρώντας παράλληλα σιγή ασυρμάτου για τα αποτελέσματά τους.

Οι Αρχές επικεντρώνονται στις μαρτυρίες του οδηγού του εφοπλιστή, αλλά και κατοίκων της περιοχής, ενώ εξετάζονται αποτυπώματα.

Παράλληλα, αναζητούν πληροφορίες και εντός των φυλακών από άτομα που είχαν συμμετοχή σε άλλες υποθέσεις. Πάντως, ο Β.Παλαιοκώστας, ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, διέψευσε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, το βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες, είχε κλαπεί πριν από ένα μήνα από την Καλλιθέα και οι πινακίδες του ήταν πλαστές.

Παράλληλα, επιεβεβαιώθηκε ότι στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν τρία όπλα τύπου καλάσνικοφ, γεγονός που «παραδοσιακά» παραπέμπει σε αλλοδαπούς δράστες. Είναι κατά συνέπεια σχεδόν βέβαιο ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν Έλληνες και αλλοδαποί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι οι απαγωγείς ζητούν λύτρα ύψους 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι οι δράστες έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια για να ζητήσουν λύτρα. Κατά τις πληροφορίες, το ποσό αυτό ανέφεραν οι απαγωγείς στον οδηγό του εφοπλιστή.

Τόσο η αστυνομία, όσο και η οικογένεια του απηύθυναν έκκληση στους δράστες, καθώς η κατάσταση της υγείας του κ. Παναγόπουλου είναι επιβαρυμένη και πρέπει να παίρνει συγκεκριμένα φάρμακα καθημερινά.

Και πολιτική αντιπαράθεση

Η υπόθεση της απαγωγής προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι εικόνες όπως αυτές των απαγωγών που ζούμε το τελευταίο διάστημα παραπέμπουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος σημείωσε πως σημασία έχει να δοθεί αίσιο τέλος στην προσωπική περιπέτεια ενός συμπολίτη μας, ο οποίος έχει και σοβαρά προβλήματα υγείας. Παράλληλα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό και μικροκομματικό τρόπο προσέγγισης των θεμάτων, που δυσφημεί τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Παυλόπουλο και τον κ. Αντώναρο ότι βιάστηκαν να απαντήσουν στις χθεσινές του δηλώσεις και αναρωτήθηκε σε ποια χώρα ζουν τα δύο κυβερνητικά στελέχη.

«Εμείς που ζούμε στην Ελλάδα παρατηρούμε εδώ και ενάμιση μήνα ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη, ότι υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας και ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση για τα θέματα αυτά είναι να ασκεί κριτική στο ΠΑΣΟΚ».

Από τον ΛΑΟΣ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότιη απαγωγή πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση κατά πόσο μπορεί να είναι παράπλευρος απώλεια εξαιτίας της αλλαγής στάσης, απέναντι στους κουκουλοφόρους και συλλειτουργούς τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο