Μαίνεται η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Νάξο
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο, όπου ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες. Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Καστράκι Νάξου. Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή φοβούμενοι τυχόν αναζωπύρωση.
103
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο της Κρήτης, η οποία κατακαίει έκταση με ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση.
Στην περιοχή βρίσκονται 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Εν τω μεταξύ, κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Καστράκι της Νάξου και έκαψε στάβλους και ξερά χόρτα στην περιοχή. Εκεί βρέθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή φοβούμενοι τυχόν αναζωπύρωση.
Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε οχήματα και δέκα άνδρες. Από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι από άγνωστη αιτία στα Μουζακέικα του Δήμου Φαναρίου Πρέβεζας. Μέχρι τώρα καήκαν 200 στρέμματα δασικής και 100 χορτολιβαδικής έκτασης.
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά σε αγροτική περιοχή του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, καταστρέφοντας περίπου 12 στρέμματα δασικής έκτασης.
Δύο ακόμη πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις χωματερές της Καλαμιάς του Δήμου Αράχθου και στις Καλαμιές του Δήμου Φιλοθέης Αρτας είναι υπό μερικό έλεγχο και με την επέμβαση της Πυροσβεστικής περιορίστηκαν εντός των χωματερών και δεν επεκτάθηκαν σε γειτονικές περιοχές.
Στο μεταξύ, σβήστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε δασική έκταση επί αλβανικού εδάφους στην περιοχή Βρυσερά και Λόγγος σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων στάλθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και επτά πυροσβέστες που μαζί με τους Αλβανούς συναδέλφους τους κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία πρόλαβε να καταστρέψει 60 στρέμματα δασικής έκτασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)




























![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442