Εγκαινιάστηκε το πρώτο κύτταρο του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή
Εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θανάση Νάκο το πρώτο κύτταρο του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής. Το έργο περιλαμβάνει λεκάνη απόθεσης των απορριμμάτων έκτασης 350 στρεμμάτων και θα δέχεται ημερησίως περισσότερους από 5.000 τόνους απορριμάτων.
98
Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θανάση Νάκο, το πρώτο κύτταρο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Δυτικής Αττικής, στη θέση Σκαλιστήρι του Δήμου Φυλής.
Το έργο περιλαμβάνει λεκάνη απόθεσης των απορριμμάτων έκτασης 350 στρεμμάτων, βιολογικό καθαρισμό επεξεργασίας των στραγγισμάτων και σύστημα διαχείρισης του βιοαερίου.
Πιο συγκεκριμένα, ηλεκτρονικά συστήματα θα παρακολουθούν τη διαδικασία εναπόθεσης των απορριμάτων και δεδομένου ότι θα μπορούν να αναγνωρίσουν το φορτίο, θα αποφεύγεται η είσοδος κρυμμένων σκουπιδιών.
Εκτός αυτού, το έργο διαθέτει πλήρες σύστημα στεγανοποίησης και θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου ενδεχομένων διαρροών στο έδαφος.
Προβλέπεται ειδικό σύστημα ανίχνευσης τοξικών και ραδιενεργών υλικών ενώ το ανάγλυφο του εδάφους θα παρακολουθείται από δορυφορικό σύστημα για την αποφυγή κατολισθήσεων.
Οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας θα διασφαλίζουν την ασφαλή είσοδο και έξοδο των απορριματοφόρων στη νέα μονάδα, η οποία θα δέχεται ημερησίως περισσότερους από 5.000 τόνους απορριμάτων.
Το έργο αυτό καθώς και οι άλλες δυο μονάδες που σχεδιάζονται στην Κερατέα και το Γραμματικό, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Συνοχής και ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 152 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)




























![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442