Πρόγραμμα με στόχο «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» σε πιλοτική εφαρμογή στην Αττική
Συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με την ονομασία «Πράσινη Ζωή στην Πόλη», συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Αττική, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.
98
Το συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα, Πράσινη Ζωή στην Πόλη, παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.
Το πρόγραμμα «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην περιοχή της Αττικής, που αντιμετωπίζει τα εντονότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Οι παρεμβάσεις αφορούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.
Επιπλέον, προβλέπονται έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και κινητικότητας στην πόλη. Σ αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν μελέτες για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για πεζοδρομήσεις και για τη δημιουργία δημοτικών υπαίθριων πάρκινγκ.
Το πρόγραμμα θα βασιστεί σε εκπόνηση τεχνικών μελετών αλλά και δράσεις δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των φορέων και πολιτών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός των έργων κάθε σχεδίου ενδέχεται να φθάσει και τα τρία εκατομμύρια ευρώ.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και οι δράσεις του θα χρηματοδοτηθούν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)




























![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442