Στην Αυστρία από την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος φτάνει την Τετάρτη στη Βιέννη προσκεκλημένος του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ. Ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
103
Προσκεκλημένος του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας φθάνει το βράδυ της Τετάρτης στη Βιέννη, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων και συνομιλιών με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαίη, τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Βαληνάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες και Έλληνες επιχειρηματίες, ανταποδίδει την επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στα μέσα του περσινού Μαίου στην Ελλάδα, ο κ. Φίσερ.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Έλληνα προέδρου αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοαυστριακές σχέσεις, το μέλλον της Ευρώπης και της Συνθήκης της Λισσαβόνας, το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, το Μεσανατολικό και ζητήματα επίκαιρου ενδιαφέροντος.
Ήδη, μετά την άφιξή του, το βράδυ της Τετάρτης, στη Βιέννη, ο κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Αυστρίας, στην οποία στεγάζεται η ιστορική Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, όπου θα τον υποδεχτεί ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Μιχαήλ.
Το πρωί της Πέμπτης και πριν την επίσημη υποδοχή του στο Μέγαρο της Αυστριακής Προεδρίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας, Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ.
Θα ακολουθήσει η υποδοχή του με στρατιωτικές τιμές από τον Αυστριακό πρόεδρο, Χάιντς Φίσερ, και κατόπιν οι κατ΄ιδίαν συνομιλίες των δύο προέδρων στο προεδρικό μέγαρο και οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ανδρών στα Μέσα Ενημέρωσης.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στο Δημαρχείο Βιέννης συνομιλίες με το δήμαρχο της αυστριακής πρωτεύουσας και κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ και θα υπογράψει στο Χρυσό Βιβλίο της πόλης. Θα ακολουθήσει συνάντησή του, στη Βουλή, με την πρόεδρό της, Μπάρμπαρα Πράμερ.
Το βράδυ ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρακαθήσουν στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμή του στο προεδρικό μέγαρο ο κ. Φίσερ και η σύζυγός του.
Το πρωί της Παρασκευής οι πρόεδροι Ελλάδας και Αυστρίας θα συμμετάσχουν στο Ελληνοαυστριακό Οικονομικό Φόρουμ -που διοργανώνεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας- όπου θα εκφωνήσουν ομιλίες. Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Παπούλια στο ιστορικό κτήριο της ελληνικής πρεσβείας, στη Βιέννη, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Αυστρία.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο μέγαρο της καγκελαρίας με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, Βίλχελμ Μόλτερε, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμήν του.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Έλληνας πρόεδρος, παρουσία του Αυστριακού ομολόγου του, θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κλασικές μνήμες στη Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη», στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, όπου θα παραθέσει ανταποδοτική δεξίωση, προς τιμήν του αυστριακού προεδρικού ζεύγους.
Το Σάββατο, συνοδευόμενος από τον κ. Φίσερ, ο κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί την πόλη και το ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ, όπου θα τον υποδεχθεί η τοπική κυβερνήτης, Γκάμπι Μπούργκσταλερ και το απόγευμα ο Έλληνας πρόεδρος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)




























![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442