Πέμπτη 09 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
«Και τώρα Μουντιάλ» λεει ο Χαριστέας

«Και τώρα Μουντιάλ» λεει ο Χαριστέας

Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής επικεντρώνεται, πλέον, η προσοχή των Ελλήνων διεθνών, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη συνέχεια του EURO 2008. Πρώτος το κατέστησε σαφές ο Ότο Ρεχάγκελ και το προσυπέγραψε και ο Αγγελος Χαριστέας, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM».

102

Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής επικεντρώνεται, πλέον, η προσοχή των Ελλήνων διεθνών, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τη συνέχεια του EURO 2008. Πρώτος από όλους το κατέστησε σαφές ο Ότο Ρεχάγκελ μετά τον αγώνα με τη Ρωσία, το επανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές στις δηλώσεις τους στη μεικτή ζώνη και τη μεσημεριανή συνέντευξη Τύπου, το προσυπέγραψε και ο Αγγελος Χαριστέας, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM.

Το αποτέλεσμα με τη Ρωσία ουσιαστικά μας έθεσε εκτός EURO και μας στενοχώρησε πολύ. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν μέτριοι έως κακοί… Με τη Ρωσία παίξαμε καλύτερα, καταφέραμε και κάναμε περισσότερες φάσεις, αλλά μας έλειπε το γκολ. Και όταν καταφέραμε να βάλουμε ένα, ακυρώθηκε, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, ως οφσάιντ» είπε ο άσος της Νυρεμβέργης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή καθ΄αυτή η παρουσία της ελληνικής ομάδας στην τελική φάση συνιστά από μόνη της επιτυχία:

«Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ είναι επιτυχία… Τώρα, θέλουμε να συνεχίσουμε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εγώ δεν πρόκειται να κρίνω αυτήν την ομάδα με 1-2 παιχνίδια. Θα την κρίνω από την αρχή αυτής της προσπάθειας, από το ματς με την Μολδαβία, και στη συνέχεια πετύχαμε το ακατόρθωτο, να μαζέψουμε 31 βαθμούς, αλλά έρχεσαι εδώ και μ΄ ένα-δυό παιχνίδια μένεις εκτός EURO. Έχεις κάνει τεράστια προετοιμασία, αλλά ύστερα χάνεις τα πάντα».

Σε κάθε περίπτωση, ο Χαριστέας δείνει ψήφο εμπιστοσύνης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς, όπως υποστηρίζει, «… αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι αυτή πήρε το Ευρωπαϊκό το 2004, αυτή ήρθε στην Αυστρία και αυτή είναι που θέλει να πάει και στο Μουντιάλ του 2010.

»Πιστεύω ότι όλοι είδαν χθες πως δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την Ρωσία, αλλά δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Τώρα, εναντίον της Ισπανίας θέλουμε να φύγουμε με κάποιον βαθμό στα χέρια μας και θέλουμε όλοι να ξέρουν ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Εν κατακλείδι, ο Χαριστέας απεφάνθη ότι «με την εμπειρία μου στα ευρωπαϊκά γήπεδα, και με την εθνική αλλά και με τους συλλόγους που έχω αγωνιστεί, μπορώ να πω ότι είμαστε μια μικρή ποδοσφαιρικά χώρα με μια πολύ μεγάλη εθνική… Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη από χρυσάφι και θα έχει και άλλες επιτυχίες. Τώρα, θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Απριλίου 2026
Cookies