«Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια εντός αγωνιστικών χώρων» δήλωσε ο Κωστένογλου
«Πρωταθλητές» χαρακτήρισε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Νίκος Κωστένογλου. Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της «Ένωσης» είχε απολογιστικό χαρακτήρα, με τον Έλληνα τεχνικό να μοιράζει «ευχαριστώ» σε όλους, και να μην ξεχνά τον προκάτοχό του, Λορένσο Σέρα Φερέρ. «Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια εντός αγωνιστικών χώρων».
89
«Πρωταθλητές» χαρακτήρισε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Νίκος Κωστένογλου. Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της «Ένωσης» είχε απολογιστικό χαρακτήρα, με τον Έλληνα τεχνικό να μοιράζει «ευχαριστώ» σε όλους, και να μην ξεχνά τον προκάτοχό του, Λορένσο Σέρα Φερέρ. «Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια εντός αγωνιστικών χώρων».
«Πραγματοποιήσαμε ακόμα μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν ικανό αντίπαλο. Μια νίκη που επισφράγισε τον πρωταθλητή εντός των αγωνιστικών χώρων. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά στο πρώτο μέρος είχαμε λίγο άγχος και ήμασταν νευρικοί.
» Μπορούσαμε να παίξουμε επιθετικά με καλύτερο τρόπο. Πετύχαμε ένα πολύ ωραίο γκολ, με έναν παίκτη ηγέτη όπως είναι ο Ριβάλντο και στο δεύτερο ημίχρονο επικρατήσαμε ολοκληρωτικά.
» Πετύχαμε άλλο ένα γκολ, είχαμε πληθώρα χαμένων ευκαιριών και ένα χαμένο πέναλτι. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό διάστημα και για μένα είναι αυτοί οι πρωταθλητές», τόνισε ο Νίκος Κωστένογλου.
Και συνέχισε με αρκετά ακόμα ευχαριστώ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου αυτόν τον συγκινητικό κόσμο που από το ξεκίνημα της χρονιάς, που έκανε ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική ήταν δίπλα σε αυτή την ιστορική και θρυλική ομάδα.
» Ακόμα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα, τους συνεργάτες μου στο τεχνικό και ιατρικό τιμ και να κλείσω με έναν χαιρετισμό προς τον Ακη Ζήκο, που ελπίζω πως αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι.
» Πρόκειται πρώτα για έναν πραγματικά αξιόλογο άνθρωπο και κατόπιν, όπως όλοι γνωρίζουμε, για έναν ποδοσφαιριστή με λαμπρή καριέρα. Είναι απαραίτητο τέτοιοι άνθρωποι, όταν αποχωρούν από την ενεργό δράση, να μένουν στους συλλόγους τους σε θέσεις που μπορούν, γιατί πάντα η ιστορία μιας ομάδας πρέπει να μένει ζωντανή.
» Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή του Αστέρα τον κ.Τζαναβάρα για τα καλά του λόγια και να ευχηθώ ότι καλύτερο και στον ίδιο. Είναι ένας νέος και ελπιδοφόρος προπονητής και έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα».
Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο η ομάδα του να μην μπει στη διαδικασία των πλέι οφ, όπως έλεγαν αρκετοί παίκτες, εφόσον το CAS δικαιώσει τον Ολυμπιακό: «Εγώ ήδη στην κουβέντα που κάναμε στα αποδυτήρια, προσπάθησα να συγκρατήσω τους παίκτες μου. Θα περιμένουμε την απόφαση και έχουμε αναρτήσει πρόγραμμα μόνο για την προπόνηση της Δευτέρας. Μετά, με σοβαρότητα θα δούμε τη συνέχεια».
Ο Κωστένογλου ρωτήθηκε και για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Με μια λέξη δεν μπορώ να απαντήσω. Να κάνουμε λίγο υπομονή να τελειώσουν τα πράγματα και μετά με σοβαρότητα και συνέπεια θα υπάρχει η απάντηση».
Από την κουβέντα με τους εκπροσώπους του Τύπου, δεν έλειψε και η αναφορά στον προκάτοχό του, Λορένσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος αποχώρησε στα μέσα της σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι «από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την ομάδα, είχα μια αρχή που θα συνεχίσω να τηρώ. Ο κ. Φερέρ υπήρξε προπονητής της ΑΕΚ και εγώ ως άμεσος συνεργάτης του, τον σεβόμουν, τον σέβομαι και θα τον σέβομαι.
» Κέρδισα πολλά από εκείνον, καθώς ήταν ένας έμπειρος προπονητής και σε ορισμένα πράγματα πολύ ικανός. Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω».
Τζαναβάρας: «Χάσαμε την 5η θέση στο ματς με τον Λεβαδειακό»
Στα εντός έδρας παιχνίδια του β γύρου και κυρίως στο ματς με τον Λεβαδειακό την περασμένη Κυριακή που «μας σκότωσε», απέδωσε την ήττα και την απώλεια της 5ης θέσης του πρωταθλήματος ο Π.Τζαναβάρας.
«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την για την πολύ καλή πορεία, τόσο με τον προκάτοχό μου όσο και με εμένα. Λίγο έλλειψε να μπούμε στα πλέι οφ, όμως το προηγούμενο ματς (με τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη) μας σκότωσε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά του.
» Πρέπει να συνεχίσουν έτσι και του χρόνου γιατί η δεύτερη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη», τόνισε ο προπονητής του Αστέρα και πρόσθεσε:
«Μας κόστισαν τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου στην έδρα μας. Είχαμε προβλήματα με ομάδες που κλείνονταν πίσω. Η ομάδα ήταν αδούλευτη σε κάποιους τομείς και αυτό μας κόστισε. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή. Όμως, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχαμε μαζέψει πολλούς βαθμούς και έτσι θέσαμε ως στόχο τα πλέι οφ. Δυστυχώς, το αγγίξαμε αλλά δεν τα καταφέραμε».
ΟΠαναγιώτης Τζαναβάρας μίλησε με κολακευτικά λόγια και για την ΑΕΚ στην οποία απέδωσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας εντός γηπέδου: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στον κ. Κωστένογλου. Επειδή ήρθαμε και οι δύο από την δεύτερη θέση, τον καταλαβαίνω. Εχει πάντως πολύ καλή πορεία.
» Προσωπικά και σαν παλιός ποδοσφαιριστής, δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται με το CAS γιατί μειώνει το ποδόσφαιρό μας. Διαφωνώ με αυτό που γίνεται, οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Εκμεταλλεύτηκε και την προσοχή του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας έπαιξε ιδιαίτερο ποδόσφαιρο και στα τελευταία παιχνίδια η Λάρισα είναι αυτή που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο».
Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι του ματς με την ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, τόνισε: «Φάγαμε ένα γκολ χωρίς να το περιμένουμε. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα πράγματα με την είσοδο του Παβόνι, όμως φάγαμε γρήγορο δεύτερο γκολ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι».
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Ψωμάς, τόνισε: «Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή. Eίδαμε ότι είχαμε μεγαλύτερες δυνατότητες αλλά στα τελευταία παιχνίδια δεν δείξαμε την προσοχή που έπρεπε, ώστε να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν για να μπούμε στην 5άδα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442