Στο «Ανφιλντ» φυσάει άλλος αέρας και στέλνει τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά
Η... κλασική Ευρωπαία Λίβερπουλ επικράτησε 4-2 της Αρσεναλ στο «Ανφιλντ» και σε συνδυασμό με το 1-1 της προηγούμενης εβδομάδας στο «Emirates», πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Champions League, όπου όπως και πέρυσι θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.
Η… κλασική Ευρωπαία Λίβερπουλ επικράτησε 4-2 της Αρσεναλ στο «Ανφιλντ» και σε συνδυασμό με το 1-1 της προηγούμενης εβδομάδας στο «Emirates», πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Champions League, όπου όπως και πέρυσι θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.
Η Αρσεναλ προσπάθησε αρχικά να ελέγξει το ματς και να μην αφήσει το παιχνίδι να κυλήσει σε γρήγορο ρυθμό. Τα κατάφερε και είχε την υπεροχή στην αρχή, ενώ κατάφερε να προηγηθεί και στο σκορ. Ήταν το 13ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Χλεμπ πάσαρε στον Ντιαμπί μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ρέινα για το 1-0.
Από εκεί και έπειτα, η Λίβερπουλ ανέβασε… στροφές και, με τη βοήθεια των φιλάθλων της, που ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακοί, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, που ήταν και το σκορ της πρώτης αναμέτρησης στο «Emirates». Το ρολόι του «Ανφιλντ» έδειχνε το 30ο λεπτό, όταν ο Τζέραρντ εκτέλεσε κόρνερ και ο Χίπια με εντυπωσιακή κεφαλιά νίκησε τον Αλμούνια, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση με ένα από τα ωραιότερα φετινά γκολ της διοργάνωσης. Ήταν το 69ο λεπτό, όταν ο Τόρες πήρε την μπάλα στην περιοχή των «κανονιέρηδων» με την πλάτη στο τέρμα και με ένα πολύ δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αλμούνια, «γράφοντας» το 2-1.
Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει στον αγώνα και να «παγώσει» το γήπεδο στο 84 με πολύ όμορφη ενέργεια του Αντεμπαγιόρ. Όμως, η χαρά της Αρσεναλ κράτησε μόλις 1,5 λεπτό, αφού ο Κόλο Τουρέ ανέτρεψε τον Ράιαν Μπάμπελ στην περιοχή και ο Σουηδός διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.
Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Στίβεν Τζέραρντ, που δεν αστόχησε, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-2. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάμπελ διαμόρφωσε το τελικό 4-2, το οποίο έδωσε στη Λίβερπουλ την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της εξ αναβολής αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας για την 31η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.
Ξεχείλιζε το πάθος στην Εθνική ανδρών χάντμπολ που νίκησε με 29-27 την Ολλανδία, μια από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, στο ματς για τα play offs του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
LIVE: Βαλένθια – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Βαλένθια – Παναθηναϊκός για το Game 5 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.