Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στις 31 Μαρτίου οι καταθέσεις του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ για τις διακοπές ρεύματος

Στις 31 Μαρτίου οι καταθέσεις του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ για τις διακοπές ρεύματος

Προθεσμία για τη Δευτέρα 31 Μαρτίου ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών τα πέντε μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας για τις διακοπές ρεύματος στη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

30

Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π.Παναγιωτόπουλο τα πέντε μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας για τις παρατεταμένες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Ενώπιον του κ. Παναγιωτόπουλου έχουν κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί για παρακώλυση λειτουργίας εγκατάστασης που εξυπηρετεί ηλεκτροδότηση του κοινού οι Νίκος Φωτόπουλος, Ευάγγελος Μπουζούλας, Ρίζος Ρίζος, Διονύσης Στασινόπουλος και Ηλίας Σταμέλος.

Οι πέντε συνδικαλιστές ζήτησαν την προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις θέσεις που θα αναπτύξουν στον εισαγγελέα.

Σε δήλωσή του έξω από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε: «Πριν καλέσει τους απεργούς που ασκούν νόμιμο δικαίωμα, που βρισκόταν ο κ. Σανιδάς όταν καταλήστευαν τα νοικοκυριά και προχωρούσαν σε τρεις αυξήσεις των τιμολογίων μέσα στο 2007;».

Από την πλευρά του ο κ.Ρίζος δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιταγές. Ελπίζουμε τώρα να δει τα πράγματα πιο καθαρά. Αυτοί που οδηγούν στο σκοτάδι την Ελλάδα είναι αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που εντέλονται κάθε φορά τις εντολές τους».

Στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελείς κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Ορνεράκης έχει συμπεριληφθεί και η μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει για το θέμα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Από το ΠΑΣΟΚ, η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ντίνος Ρόβλιας σχολίασαν πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, κοινωνικά απομονωμένη, αντιδρά σπασμωδικά και ποινικοποιεί, όχι μόνο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά τελικά, τον τρόπο πολιτικής έκφρασης των πολιτών».

«Οι κομματικές διοικήσεις των ΔΕΚΟ, με εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή, στρέφονται κατά των εργαζομένων – απεργών. Μετά την δίωξη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για κακούργημα, ήρθε η σειρά της κομματικής διοίκησης του ΟΤΕ να στραφεί κατά των εργαζομένων, πριν καν ξεκινήσουν την απεργία τους! Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και οι εναερίτες της ΔΕΗ καλούνται σε απολογία για το … κακούργημα (!) της κάλυψης των καμερών με σακούλες στη μεγάλη πορεία της 12ης Δεκεμβρίου» προσέθεσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ συμπαρίσταται ενεργά στους διωκόμενους εργαζόμενους, καθώς και στους αγώνες τους για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» κατέληξαν στη σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο